I februar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Osloområdet 47.613 kroner. Kvadratmeterprisen er 2,5 prosent høyere enn i januar, og 17,8 prosent høyere enn i februar 2014.

– Prisene stiger som ventet, men økningen er noe sterkere enn vi trodde. Renten er lav, arbeidsledigheten er lav, boligkjøperne har tro på fremtiden, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en pressemelding.

Fra desember 2014 til januar i år steg Obos-prisene 1,6 prosent.

Februar-prisene for Obos-boliger i Oslo-området tidligere år:

  • 2014: -1,1%
  • 2013: -2,2%
  • 2012: -0,2%
  • 2011: +1,2%
  • 2010: -0,3%

Flere av de senere årene har Obos-prisene fått en dupp i februar, noe Obos-ledelsen flere ganger har karakterisert som en korrigering etter stigning i januar.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 43.315 kroner i februar. Dette er 2,3 prosent høyere enn i januar, og 14 prosent høyere enn i februar 2014.

- Prisveksten gjenspeiles også i salgstallene for nye boliger i februar, en måned med et høyt antall nyboligsalg, sier Pettersen.

Det ble i februar foretatt 697 eierskifter tilknyttet OBOS mot 527 i januar og 555 boliger i februar 2014.

Fredag la Garanti eiendomsmegling frem sin prisstatistikk for februar:
Disse boligene har steget 6 prosent i år
 

Eiendomsmeglerbransjens landsomfattende boligprisstatistikk for februar legges frem onsdag. I januar viste denne statistikken at at prisene på landsplan steg 2,9 prosent, mens Oslo-prisene steg 3,3 prosent.

Les mer om eiendom:
«Alle» leiligheter over prisantydning 
- Kjøpere bør være litt tålmodige nå
Nyboligsalget peker opp
Advarer unge på boligjakt 
Solgte 35-millioners villa

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.