Prisene på borettslagsleiligheter formidlet av Garanti Eiendomsmegling var 0,4 prosent høyere i mars 2015 sammenlignet med februar 2015

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mars 2015 på 30 958 kroner, mens det tilsvarende tallet i februar 2015 var på 30 849 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 547 kroner.

Steget over seks prosent i år

- Prisoppgangen fortsetter i mars, og så langt i år har prisene har steget med over seks prosent. Noe av årsaken til prisveksten er at det er for få objekter til salgs i forhold til etterspørselen. Boligene selges også raskere enn på lenge, noe som reflekterer at trykket i markedet er høyt for tiden, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti i en pressemelding.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

Færre bud

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I mars 2015 er det i snitt 4,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 1,3 bud fra februar 2015, og like mange bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er 2,2 i mars 2015. Dette er like mange budgiver som forrige måned, og en oppgang på 0,3 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

På visning i bolig som ikke eksisterer.
Med Facebook-eid teknologi kan kjøpere gå rundt på salgsvisning i leiligheter som ikke er bygget ennå.
01:29
Publisert:
 

Leilighet uten bad til to millioner
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.