Syv rettsavgjørelser og to vedtak fra Fylkesmannen i Vestfold. Slik kan bryggekrangelen mellom investor Øystein Stray Spetalen og entreprenør Carl Christian Fon oppsummeres i grove trekk.

Siden 2006 har de to naboene i Sandefjord, hvor Spetalen har hytte, kranglet om lengden på Fons brygge, som ifølge tillatelsen fra 1998 skulle kunne strekke seg 20 meter. Men bryggeanlegget er «minst om lag 30 meter langt», ifølge Fylkesmannen i Vestfold, som i fjor høst tverrsnudde i saken etter at Oslo tingrett fastslo at et forvaltningsvedtak fra 2012 var ugyldig.

- Sandefjord kommune er av den oppfatning at bryggen er godkjent, men Fylkesmannen i Vestfold har gjort om på sitt vedtak. Vi får bare gå videre med saken, sier advokat Ole Petter Breistøl, som representerer entreprenør Carl Christian Fon.

- Begynner å bli lei

I mars vedtok Fylkesmannen i Vestfold at Fons brygge må kuttes ned til maksimalt 20,9 meter, altså reduseres med ti meter. I tillegg kan bryggen kun ha fem utliggere, mens den ved kontroll i 2011 hadde 17-18 utliggere og 15 båtplasser. Frist for å gjennomføre rettingen ble satt til 1. mai, og Fylkesmannen i Vestfold truer med tvangsmulkt på 500 kroner dagen hvis ikke bryggelengden blir redusert.

Men Fon klaget for halvannen uke siden vedtaket inn for Kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor saken nå ligger til behandling. Saksbehandlingstiden er på rundt seks uker.

- Det blir ikke iverksatt noen tvangstiltak før departementet har tatt endelig stilling til klagen fra Carl Christian Fon, sier avdelingsdirektør Per Arne Andreassen hos Fylkesmannen i Vestfold.

- Fon begynner å bli lei av at han ikke får ha bryggen han har hatt på eiendommen sin siden 1998 i fred. Det er rart at staten følger opp dette nå i ettertid, men min klient er kampklar og vil eventuelt vurdere å bringe en ny avgjørelse inn for retten, sier advokat Ole Petter Breistøl.

Avviste Spetalens anke

Rettstvisten med milliardær og hyttenabo Øystein Stray Spetalen ble avsluttet i forrige uke, da Høyesterett avviste Spetalens anke i saken milliardæren anla mot Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Fon.

Spetalen vant frem med sin påstand om at vedtaket fra Fylkesmannen i Vestfold fra 2012 var ugyldig, og dette vedtaket ble deretter omgjort. Men milliardæren ble ikke hørt med kravet sitt om en fastsettelsesdom på at Fons brygge ikke er godkjent utover en lengde på cirka 20 meter og med fem utliggere mot nord.

DN har vært i kontakt med Øystein Stray Spetalen, som ikke har ønsket å kommentere saken. Carl Christian Fon viser til sin advokat for uttalelser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.