Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk opp med 29 prosent fra februar til mars, viser sesongjusterte tall, fra Statistisk sentralbyrås byggearealstatistikk.

I mars bidro blant annet studentboligprosjekter i Trondheim og Lillehammer til veksten med om lag 850 hybler.

Igangsettelsestallene varierer en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser en forholdsvis flat utvikling i antall igangsettingstillatelser siden starten av 2013, etterfulgt av en svak økning de siste fire månedene, ifølge SSB.

Nedgang for andre bygg enn boliger

Sesongjusterte tall viser at bruksareal for andre bygg enn boliger, som det ble gitt igangsettingstillatelser til, gikk ned med 11 prosent fra februar til mars. Den langsiktige trenden viser en nedgang i bruksareal til andre bygg enn bolig siden mai i fjor.

Tillatelse til 28 200 nye boliger siste år

I siste tolvmånedersperiode ble det gitt igangsettelsestillatelse til 28 200 nye boliger. Det er en nedgang på en prosent fra foregående tolvmånedersperiode.

Det ble gitt tillatelse til bygging av 5,1 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig i løpet av siste tolvmånedersperiode. Det er 5 prosent mindre enn i perioden før.

 

Les også:
  Her er deres viktigste råd til finansministeren  

Varsler ny boligstrategi før sommeren: - Mye unødig frykt

«Svært godt» nyboligsalg

- Svært positiv trend for boligsalget

Prutet ned renten til 2,6 prosent  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.