I fjor sommer ble Dønnevik Gård på Skåtøy utenfor Kragerø lagt ut for salg med prislappen 45 millioner kroner.

Da budene lot vente på seg, trakk eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik & Partners hytta fra markedet. Nå gjør han et nytt forsøk - uten å justere prisforventningene.

Overfor DN legger ikke Nordvik skjul på at eiendommens «oppgraderingsbehov» gjør den ekstra tungsolgt.

- Det finnes mange som har både 40 og 50 millioner kroner å kjøpe for, men da vil de gjerne komme til «dekket bord», hevder megleren.

- Folk har nok tenkt på at de må bruke litt tid her, erkjenner han.

- Stor behov

Det var farfaren til nåværende eier Ingvild Gierløff Løe som kjøpte stedet i 1920 etter å ha tilbragt sine barndoms somre i det gamle skipperhuset på gården. Han utvidet senere med ytterligere to naboeiendommer som han kjøpte opp.

- Vi selger fordi det er en stor eiendom med en stor bygningsmasse som har stort behov for vedlikehold og oppussing, sa eieren til DN forrige sommer.

Hun er lærer i videregående skole, og arvet stedet sammen med sine to barn og sin søster. De siste tre årene har hun bodd i skipperhuset for å få utført det mest nødvendige av vedlikehold.

LES MER: - Dette er en familieevent

Tar tid

Eiendomsmegler Nordvik understreker at det generelt tar tid å omsette de aller dyreste eiendommene.

I fjor sommer solgte han rederfamilien Klaveness’ landsted i Lillesand for rekordhøye 52 millioner kroner. Da hadde den 74 mål store Gaupholmen,med skipperhus fra 1730 og eget svømmebasseng, ligget to år på markedet.

Hvor lang tid han vil bruke på Dønnevik Gård, «får tiden vise».

- Også får vi se hva folk er villige til å betale, sier Nordvik.

Trådt marked

Hyttemeglerne har etter finanskrisen meldt om et trådt luksusmarked. I 2007 ble solgt 42 fritidseiendommer til over ti millioner kroner, mens det i fjor ble det registret 28 slike salg.

Hittil i år er hytta til Atle Brynestad den dyreste som er blitt solgt. Etter flere år på markedet gikk sørlandsperlen hele 13,75 millioner kroner under det Brynestad i utgangspunktet ba om.

Eiendomsmegler Nordvik avviser at utsikter om norsk oljenedtur nå gjør det dess vanskeligere å selge i det øverste prissjiktet.

- De som kjøper i det dyreste segmentet er folk som har mye penger. Og dem er det mange av, sier han.

 

Les også:
Fersk rapport: Økt etterspørsel etter boliglån
USA i dag: Han vedder på energi-oppgang
Asia i dag: Tidenes gjeldsfest i Asia

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.