Prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,1 prosent i mai, viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i mai 2015 på 31.701 kroner, mens det tilsvarende tallet i april 2015 var på 31.719 kroner.

- Kan dempe prisveksten

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 961 kroner.

- Etter såpass kraftig prisvekst så langt i år er det ikke overraskende at prisene flater ut fra april til mai. Noe av årsaken er at vi har flere oppdrag enn salg denne måneden, og også flere oppdrag enn forrige måned, noe som kan dempe prisveksten, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Like mange budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden. I mai 2015 er det i snitt 4,6 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,4 bud fra april 2015, og en oppgang på 0,3 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,4 i mai 2015. Dette er like mange budgivere som forrige måned, og en oppgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

Onsdag 3. juni legger eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for mai.

- Det fire første månedene har som forventet resultert i en vekst i boligprisene. Normalt ser vi en mer moderat utvikling i prisene i mai og juni, det blir spennende å se om det er tilfelle også i år, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.
 

Les også:
Foreslår forsikring mot boligprisfall
Dupp for nye boliger
 Sprik i boligstatistikkene: - Avvikene er betydelige 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.