Etter nesten 80 år i familiens eie, selger den utvandrede norskamerikaneren i slutten av 70-årene en strandeiendom på Gåsøya i indre Oslofjord.

– Det er en grunn til at man har tviholdt på stedet, for dette er ting som ikke kommer på markedet så ofte, sier advokat og eiendomsmegler Camilla Sem.

Hun håndterer salget av fritidseiendommen med ti mål tomt helt ned til vannkanten. Med på kjøpet følger også to fredede fugleskjær.

29.01 2014 Oslo Kjell Erik Killi Olsen, norsk billedkunstner selger sitt hus og atelier på Gressholmen pris: 25 milj kr. Megler som viser huset er Marius Berger i Eie Eiendomsmegling. Foto Mikaela Berg
29.01 2014 Oslo Kjell Erik Killi Olsen, norsk billedkunstner selger sitt hus og atelier på Gressholmen pris: 25 milj kr. Megler som viser huset er Marius Berger i Eie Eiendomsmegling. Foto Mikaela Berg

Kjell Erik Killi Olsen måtte senke prisen for eiendommen på Heggholmen med nær åtte millioner kroner.
Kjell Erik Killi Olsen måtte senke prisen for eiendommen på Heggholmen med nær åtte millioner kroner. (Foto: Mikaela Berg og Eie)
 

Byggeforbud

Hovedhuset er på rundt hundre kvadratmeter, men det følger også med et par anneks som gjør at man får en total bygningsmasse rundt 158 kvadratmeter. Med byggeforbud i strandsonen, blir det ikke mer enn det heller.

– Du får ikke gjort noen ting når det gjelder sommerhytta som nærmest ligger i vannskorpen, men du har en god størrelse på bygningsmassen og kan oppgradere og legge inn vann og avløp, for det er det mulighet for, sier Sem.

Hun antar at en ny eier vil bruke en anselig sum på oppussing. Landestedet er bare annonsert i Dagens Næringsliv. Sem har allerede hatt tre–fire henvendelser, men ikke avtalt noen visninger.

– De fleste kommer seg ut dit med egen båt og er ikke så interessert i å se hvordan det ser ut innvendig, for de ser at her må det betydelig oppgradering til. Det er beliggenheten de kjøper, sier eiendomsmegleren.

Hun har tidligere solgt noen eiendommer på Grimsøya, men er usikker på hvordan markedet er i denne prisklassen nå.

– Vi får se hva de kommende uker bringer. Enten går det veldig raskt, eller så kan det ta litt tid, sier Sem, som setter sin lit til det andre eiendomsmeglere har uttalt i mediene om et marked i bedring for sjøeiendom.

Rettelse på denne skal være- Gåsøya:
                  Før: 19,5 mill
                  Nå: 10,9 mill
Rettelse på denne skal være- Gåsøya: Før: 19,5 mill Nå: 10,9 mill

På Gåsøya er også dette landstedet til salgs for 11,9 millioner kroner, en kraftig rabatt fra utgangsprisen på 19,5 millioner kroner. Landstedet er på over 300 kvadratmeter og har eget svømmebasseng, men ingen strandlinje. «Et scoop», mener megleren.
På Gåsøya er også dette landstedet til salgs for 11,9 millioner kroner, en kraftig rabatt fra utgangsprisen på 19,5 millioner kroner. Landstedet er på over 300 kvadratmeter og har eget svømmebasseng, men ingen strandlinje. «Et scoop», mener megleren. (Foto: Sem og Johnsen)
 

Kunstnerhule solgt

Flere eiere av hytter i indre Oslofjord har imidlertid vært nødt til å kutte kraftig i prisen for å få solgt etter at finanskrisen slukket euforien i luksussegmentet. Kunstner Kjell Erik Killi Olsen la i februar ifjor ut sin tidligere kunstnerhule og prakteiendom på Heggholmen med prisantydning 25 millioner kroner, men måtte dumpe prisen med 7,7 millioner kroner. Vin­importør Geir Henning Eikeland fikk dermed den gamle direktørboligen etter oljemøllefabrikken på Heggholmen for 17,3 millioner kroner. Da fulgte det gamle fabrikkbygget nede i sjøkanten, som Killi Olsen har brukt som atelier, med på kjøpet.

– Det var der markedet var. Det å prise en slik eiendom er litt som å finne nålen i høystakken, sier Eie-megler Marius Berger, som hadde salgsoppdraget.

Oustøen:
                  Før: 18,5 millioner kroner
                  Nå: 10,9 millioner kroner
Oustøen: Før: 18,5 millioner kroner Nå: 10,9 millioner kroner

På Oustøya kan man nå få dette arkitekttegnede landstedet bygget i 2013 for 10,9 millioner kroner, et priskutt på over 7,5 millioner kroner fra i fjor. Hytta ligger rett ved golfbanen på Oustøya, har ikke egen strandlinje, men felles strand rett nedenfor.
På Oustøya kan man nå få dette arkitekttegnede landstedet bygget i 2013 for 10,9 millioner kroner, et priskutt på over 7,5 millioner kroner fra i fjor. Hytta ligger rett ved golfbanen på Oustøya, har ikke egen strandlinje, men felles strand rett nedenfor. (Foto: Sem og Johnsen)
 

Høye forventninger

Han har solgt en rekke eiendommer i indre Oslofjord de senere årene.

– Det som blir lagt ut i visse prisklasser blir solgt veldig raskt, ihvertfall opp til tre millioner kroner, kanskje opp mot fem millioner kroner, sier han og viser til en leilighet på litt over 80 kvadratmeter i de tidligere arbeiderboligene på Heggholmen. Denne ble nettopp solgt for 4,6 millioner kroner, nesten en halv million over takst.

Det er ifølge Berger ikke til å stikke under stol at salgene har gått tråere etter finanskrisen, men han tror flere selgere har redusert prisforventningene. Megleren synes likevel 17,3 millioner kroner for en eiendom uten innlagt vann er en god pris.

– Forventningene har nok kanskje vært litt høye, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.