Prisene på borettslagsleiligheter er 1,6 prosent høyere i juli 2015 sammenlignet med juni 2015, viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli 2015 på 32 511 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2015 var på 32 013 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 11,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29 167 kroner.

- Prisoppgangen i juli er sterkere i år enn i fjor. Prisene har steget med over elleve prosent så langt i år, noe som er langt over forventning. Det er likevel lite som tyder på at prisene skal synke i det som gjenstår av året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Like mange budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud denne måneden.

I juli 2015 er det i snitt 4,2 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 0,7 bud fra juni 2015, og en nedgang på 0,4 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,1 i juli 2015, ifølge Garanti-statistikken.

 Dette er like mange budgivere som forrige måned, og en oppgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

- Blir spennende

Onsdag 5. august legger eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for juli.

- Etter flere måneder med moderat utvikling i boligmarkedet, ble juni måned overraskende sterk. Det blir spennende å se hvordan boligmarkedet har utviklet seg i juli måned, skriver administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en melding.

Se på DNtv: 30 kvm uten bad. Gjett prisen!

30 kvm uten bad. Gjett prisen!
Bad på deling med flere andre beboere la ingen demper på interessen da 30 kvadratmeter på Bislett ble solgt.
01:44
Publisert:
 

Les også:
1,7 mill. for leilighet uten eget bad

Spår prisløft for mini-leiligheter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.