Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 3,5 prosent i august.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i august 2015 på 33.656 kroner, mens det tilsvarende tallet i juli 2015 var på 32. 511 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 11,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 30.191 kroner.

- Prisoppgangen i august er kraftig, men veksten er ikke unormal hvis vi sammenligner med tilsvarende måned tidligere år. Tendensen de siste årene har vært at prisene stiger i august, for så å synke noe i september, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

- Driver prisene opp

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I august 2015 er det i snitt 5,2 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 1,0 bud fra juli 2015, og en oppgang på 0,9 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

 Antall budgivere per bolig er 2,3 i august 2015. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,5 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Ferien er over for de fleste boligkjøperne, noe som skjerper konkurransen og driver prisene opp. I tillegg har vi hatt færre oppdrag enn normalt i august, sier Drogseth i meldingen.

- Prisveksten vært mer moderat enn i 2014

3. september 2015 presenterer Eiendom Norge den landsomfattende boligprisstatistikken for august 2015.

- Til tross for at norsk økonomi har blitt stilt ovenfor større utfordringer enn på lenge, har de fleste regioner opplevd prisvekst i boligmarkedet så langt i år. Likevel har prisveksten vært mer moderat enn i 2014. Eiendom Norges rapport over boligmarkedet i august måned vil kunne gi en del svar på hva vi kan forvente av markedet utover høsten, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Les også:
- Veldig mange selger seg short
Tyr til triks i budkampen
Oppussing som hobby dnPlus  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.