– Det er all-time high for selskapet både på topp- og bunnlinje. Det må vi være fornøyde med, sier administrerende direktør Terje Halvorsen.

Noe av resultatøkningen skyldes en oppskriving av aksjer på ni millioner kroner.

Ifølge Halvorsen dreier det seg om aksjer i Finn Eiendom, som formidler boligannonser på finn.no, kjøpt i en tid da ingen visste hvordan annonsemarkedet for boliger ville eksplodere på internett.

– Vi kjøpte det jo for en slikk og ingenting ved oppstarten for noen år siden, og så er det blitt vanvittig mye verdt, sier Halvorsen.

Milliardprising

Blant de gjenværende aksjonærene i Finn Eiendom, foruten Schibsted og Polaris Media, er DNB Eiendom med 7,55 prosent, Obos med 3,78 prosent og den lokale Eiendomsmegleren Ringerike Hadeland med 0,15 prosent.

DNB Eiendom verdsetter sin aksjepost til 91 millioner kroner og priser dermed hele Finn Eiendom til 1,2 milliarder kroner.

 

Det forhandles ifølge Halvorsen om å få solgt posten til Schibsted.

– Vi har ikke noe behov for å selge hvis vi ikke får det vi oppfatter er markedspris. Schibsted driver bra, og Finn Eiendom driver bra, og vi forventer at verdien på den aksjeposten kommer til å øke, sier Halvorsen.

Jakter på kunder

DNB Eiendom selger også flere boliger og tar markedsandeler, ifølge Halvorsen.

Selskapet omsetter omtrent hver femte bolig her i landet, hver fjerde i Oslo og Akershus, og har gått fra å omsette 18.000 boliger i 2011 til i underkant av 25.000 boliger ifjor. Ifølge Halvorsen skyldes det at DNB har innarbeidet et system for å følge opp folk på jakt etter bolig.

– I snitt har vi rundt ti stykker på visning, de fleste av dem er folk som er i boligmarkedet. Den ene boligen de har vært på visning på, er det jo bare én kjøper til, mens de ni andre vil fortsette sin boligjakt. Åtte av de ti har en bolig de skal selge. Da starter vi tidlig med å bearbeide disse kundene, sier Halvorsen, som også har en database med 50.000 navn på mennesker som har sagt ja til bli kontaktet om DNB har en bolig som stemmer med deres kravspesifikasjoner.

Samtidig merker DNB at det er færre boliger i markedet.

I første halvår ifjor ble det omsatt rekordmange boliger, før antallet flatet ut og gikk ned i fjerde kvartal.

DNB Eiendom tror på en boligprisvekst for landet som helhet på tre prosent i 2016.

 

LES OGSÅ OM:

Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus

Telenor: – Konkrete mål om å øke kvinneandelen dnPlus

Randonee: Toppturer kan bli OL-gren d2Plus

 

SE PÅ DNTV: Kampen om Burgund-vin

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.