Hotelleier og investor Petter Stordalen får rive den gamle gjestehytten tilknyttet eiendommen hans på Sandøya i Gamle Hellesund, melder Fædrelandsvennen.

Stordalen har siden 2006 søkte om å få rive gjestehytten for å sette opp en ny fritidsbolig samme sted. Etter ti år og store endringer har Lillesand Kommune nå omsider sagt ja.

Petter Stordalen på Sandøya, Gamle Hellesund. Foto:
Petter Stordalen på Sandøya, Gamle Hellesund. Foto: (Foto: Anders Martinsen)

Stordalen har siden 1995 feriert på Sandøya, midt i Norges dyreste hyttegrend, Blindleia, den indre leden sørover fra Lillesand.

I 2005 kjøpte han naboeiendommen "Solknatten" og den 45 kvadratmeter store hytten, som nå vil bli revet.

Grunnet beliggenheten måtte Stordalen både søke om dispensasjon fra forbudet om å bygge innenfor 100-metersbeltet langs sjøen og fra bygging i LNF-området.

Han søkte opprinnelig om å bygge en mer funkisinspirert hytte på 102 kvadratmeter, men fikk nei (bildet).

FIKK FØRST NEI. Hotellkongen Petter Stordalen fikk ikke godkjent denne hytta av Lillesand kommune.
FIKK FØRST NEI. Hotellkongen Petter Stordalen fikk ikke godkjent denne hytta av Lillesand kommune. (Foto: Pressefoto)

Den nye fritidsboligen på Solknatten blir på 82,2 kvadratmenter, og en kopi av den gamle, med et lite tilbygg.

Ifølge den nå godkjente søknaden ligger den gamle hytten på et fremskutt terrengplatå frem mot ledens passasje mot Gamle Hellesund, og er dermed svært synlig i landskapet. Den nye hytten vil bli trukket lenger tilbake.

«Vi mener det nye tiltaket vil skape en mer tilbaketrukket og harmonisk terrengtilpasning i det kjente kystlandskapet og bygningsmiljøet som kjennetegner området. I samråd med byggesaksleder vil materialbruken være i tråd med tradisjonen i nærmiljøet, det vil si hvit liggende trekledning og gammel tegl på taket», skriver arkitekten i søknaden.

Den eksisterende sjøboden skal ikke rives, planen er å tilpasse denne til den nye hyttebygningen.

Les også:
Thon overtar Stordalens tapshoteller

Støtvig knuser The Thief

Ti myter om taxi – og én om delingsøkonomi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Vin eller forsvinn
Vin eller forsvinn
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: