Årets analyser viser feil på tidligere kontroller.

Skatteetaten varsler flere kontroller etter at det i fjor ble forsøkt unndratt 600 millioner kroner ved salg og utleie av bolig. Årets analyser viser feil på tidligere kontroller.

– Gevinst på salg og utleie av bolig er dessverre et tilbakevendende område der vi ser det gjøres en del feil, sier direktør Øivind Strømme i regionavdelingen i skatteetaten.

Skatteetaten foretar hvert år en risikovurdering av hvilke områder som skal kontrolleres ekstra nøye når selvangivelsen behandles. I år er det salg og utleie av bolig som skal kontrolleres ekstra nøye.

Dersom man ikke har bodd i boligen i ett av de to siste årene, skal gevinsten skattlegges med 27 prosent.

Har du ikke ført inn denne inntekten riktig i selvangivelsen, kan du risikere tilleggsskatt fra 15 til 60 prosent.

Personer med utleieinntekter skal fylle inn inntektene i selvangivelsen. Dersom feltet ikke fylles ut, vil de bli tatt ut i kontroll.

– Gjennom vårt eget eiendomsregister får vi innrapportert tinglyste salg. Salgsopplysningene sjekkes samtidig opp mot botid og flytting i Folkeregisteret, sier Strømme.

 

Les også: - Jeg vil generelt ikke anbefale noen å binde innskuddsrenten

Slik blir Volkswagens neste suv

Thon sparker mot LO-lederen


Se DNtv:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.