Midt i mai ble landstedet på Slevik ved Onsøy utenfor Fredrikstad lagt ut for salg på Finn.no med en prislapp på 50 millioner kroner.

I slutten av juni meldte Dagens Næringsliv at eiendommen Slevik skanse, også kalt «Batteriet», hadde blitt solgt for 48 millioner kroner - to millioner under prisantydning.

Nå er det klart at rederarving Jacob B. Stolt-Nielsen (53) har sikret seg det sørvestvendte landstedet med panoramautsikt over sjøen.

Den 57 mål store eiendommen er det desidert dyreste feriestedet ved sjøen som er omsatt i år på det åpne markedet.

48 millioner kroner kvalifiserer til ny Østfold-rekord, og er samtidig tidenes nest høyeste salgssum for et landsted ved sjøen her i landet. Stående prisrekord innehas av eiendomsinvestor Arne Vannebo, som i 2014 ga 52 millioner kroner for eiendommen Gaupholmen utenfor Lillesand. Selger Erik Klaveness ville opprinnelig ha 60 millioner kroner.

- Kommenterer ikke private forhold

Stolt-Nielsen er blant annet daglig leder og styreleder i oljeomlastingsselskapet Norterminal.

Stolt-Nielsen-gruppen er blant verdens største kjemikalierederier. Familieoverhodet Jacob Stolt-Nielsen gikk bort i 2015, selskapet ledes nå av Niels G. Stolt-Nielsen (51).

Familien har en ferieeiendom i Slevik-kilen rett i nærhet av den nyanskaffede prakteiendommen.

Jacob Stolt-Nielsen ønsker ikke å kommentere hyttehandelen.

- Jeg diskuter gjerne tankmarkedet og vår industrielle virksomhet med pressen, men kommenterer ikke private forhold, sier han til Dagens Næringsliv.

400 meter strandlinje

Eiendommen ble solgt av familien Dahl, som har hatt feriestedet siden 1930. På den 57 mål store tomten ligger det fire hytter, ­tennisbane og båthus. Med på kjøpet følger også stort skogsområde, dypvannsbrygge og mer enn 400 meter strandlinje.

I mai omtalte eiendomsmegler Christian Falkenberg i Privatmegleren stedet som en eiendom med et vanvittig utviklingspotensial – og masse historie. Prisen var satt på bakgrunn av tomteprisen på 40 millioner kroner, samt teknisk verdi av hyttene på tomten.

Tips oss om hyttesaker!

Ifølge salgsprospektet er eiendommen et kulturminne der deler av tomten er et gammelt batteri fra cirka 1808 med plass til 14 kanoner. I dag er det to kanoner igjen på eiendommen.

– Mine besteforeldre kjøpte stedet i 1930. De fikk fire barn. De tre døtrene fikk hver sin hytte, og så overtok sønnen huset. Nå er det tredje generasjon som har ansvaret, samtidig som det er to generasjoner til som bruker stedet. Vi er rett og slett blitt for mange og det er ikke plass til alle. Derfor selger vi, sa talsmann for selger-familien, Carl Christian Dahl til Dagens Næringsliv i mai.

- Skriker etter gode objekter

Eiendomsmeglere Dagens Næringsliv har snakket med sier det har vært god betalingsvilje i sommerens hyttemarked ved sjøen.

Og det dette skyldes blant annet at:

• Svak norsk krone gjør kjøp av bolig i utlandet dyrere

• Lave renter, gjør det enklere å betjene lån

• Innskuddsrenten er så lav, at eiendom fremstår som et godt investeringsalternativ

• Uro i Europa i form av terror, gjør at folk søker trygghet.

Samtidig rapporterer meglerne om at det har vært for lite å velge i i det øverste segmentet.

– Jeg har kjøpere som er desperate. Markedet skriker etter gode objekter, og det gjelder egentlig alle segmenter, sa eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 Sandefjord til Dagens Næringsliv for noen dager siden.

Fra samme region får Solberg støtte av daglig leder Jørgen Erland Pettersson i Krogsveen i Tønsberg.

Volumet er mindre enn ifjor og de store kanonene er ikke kommet for salg, sa Pettersson.

Eiendomsmegler og fagansvarlig Gustav J. Sædberg i Meglerhuset Sædberg  tegner et lignende bilde.

– Året i år har vært mye likt 2015 – som var en god sesong etter noen dårligere år ved sjøen. For vår del på Sørlandet, så har det vært for få eiendommer til salgs av de mer eksklusive stedene, sa Sædberg til Dagens Næringsliv.

Les også:

– Kjøpere er desperate  

  Flytter formuen til hyttemarkedet dnPlus

– Det er trist at folk ringer inn anonymt av misunnelse

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: