I forbindelse med fusjonen med Gjensidige Nor påla Konkurransetilsynet DnB å selge ut Postbanken Eiendomsmegling.

Nå har banken bestemt seg for å selge til Terra Gruppen som eies av 82 sparebanker. Salget omfatter også merkenavnet Aktiv Eiendomsmegling. Terra-Gruppen overtar selskapet 1. januar 2005.

Terra vil videreføre merkenavnet Aktiv Eiendomsmegling sammen med Terra. Postbanken Eiendomsmegling legges dermed dødt som merkenavn.

Regner med utbrudd
Postbanken Eiendomsmegling består av 54 franchisekontorer. Terra-Gruppen har fra før 24 meglerkontorer over hele landet.

-Vi ønsker å videreutvikle samarbeidet med meglerne på en slik måte at vi kan oppnå ytterligere vekst, og jeg er sikker på at Terra-Gruppen vil være en god og stimulerende eier. At noen likevel vil søke andre løsninger, er naturlig, sier konsernsjef Ola Sundt Ravnestad i Terra-Gruppen i en pressemelding.

Meglerne tapte
Terra sikrer seg franschise-foretaket i konkurranse med blant andre de ansatte, som ønsket å kjøpe ut kjeden med bistand fra Storebrand.

I tillegg til at Storebrand skulle yte lån til kjøpet, ville Postbanken Eiendomsmegling tilby boliglån fra Storebrand Bank.

Avtalene løper videre
- Vi gikk til slutt videre med Terra i en eksklusiv runde, fordi det var det mest interessante budet, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB Nor til dn.no.

Handelen innebærer at avtalene som franchisetakerne har med DnB Nor løper videre med Terra som eier. Etter hva dn.no kjenner til er varigheten på disse avtalene mellom null og fem år.

DnB Nor vil ikke si annet om prisen på meglerkjeden enn at salget ikke påvirker konsernets resultat i nevneverdig grad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.