Boligprosjektet "Friends" med 18 nye 1- og 2-roms leiligheter i Deichmanns gate i Oslo ble nesten utsolgt på to uker sist sommer, skriver Finansavisen.

Leilighetene ble solgt som et borettslag, og lave innskudd og andel av fellesgjeld på rundt en million kroner skulle ifølge avisen friste unge kjøpere.

Opp 50 prosent på et halvt år

De månedlige fellesutgiftene ble i prospektet anslått til mellom 3.000 og 4.000 kroner. Nå har kjøperne, før flere av dem er flyttet inn, opplevd at husleien er økt med over 50 prosent.

-Det skjer i nesten alle tilfeller hvor det ikke er et seriøst boligbyggelag som står bak borettslaget. Veldig ofte er det boligspekulanter som kjøper en gammel bygård og selger ut til en rå pris, uten at de har gjort gode beregninger av husleien, hevder underdirektør Vidar Holm i Forbrukerrådet overfor Finansavisen.

Holm sier Forbrukerrådet ikke kan gjøre noe med slike saker, men at de nå går så langt at de fraråder unge å investere i denne typen borettslagsleiligheter.

Megleren som hadde salgsansvaret forklarer husleieøkningen med økte renter.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.