Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Embret Sæter
Embret Sæter les mer

Privatøkonomi

40 års nedbetalingstid på boliglån

Kredittilsynet har ikke noe imot at flere banker nå tilbyr inntil 40 års nedbetalingstid på boliglån.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Høye boligpriser gjør at boligkjøperne må strekke strikken enda lengre.

Nå tilbyr både SkandiaBanken og amerikanske GE Money Bank boliglån med opp til 40 års nedbetalingstid til norske kunder, skriver Finansavisen.

Dyrere
Tidligere var det ikke vanlig med mer enn 25 til 30 års nedbetalingstid. Lengre nedbetalingstid gjør lånet dyrere fordi det må betales mer i renter.

Men administrerende direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet har likevel ikke noe imot at nedbetalingstiden øker.

– Lang nedbetalingstid er ikke et problem i seg selv, så lenge lånet ligger innenfor 60-70 prosent av boligens verdi. Det er kombinasjonen av høy belåningsgrad og lang avdragstid som er betenkelig, sier han.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør