Etter at kontoutskriftene fra prinsesse Märtha og andre Nordea-kunder med kjendisstatus havnet i Se og Hør, politianmeldte Nordea forholdet i går ettermiddag.

Les også:Anmelder Se og Hør-lekkasjer

Men det er slett ikke bare i Nordea-ansatte som har det moro med fortrolig kundeinformasjon.

Dn.no kjenner til at DnB Nor-ansatte har moret seg med kontoutskriftene til en rekke kjendiser, deriblant prinsesse Märthas ektefelle Ari Behn.

Som underholdning
Vi har fått beskrevet en kultur hvor det har vært utbredt å følge med på kontobevegelsene til Behn, Nokas-tiltalte og andre kjendiser.

En person som tidligere jobbet i skranken i en DnB Nor-filial, opplyser til dn.no at fortrolige kontoopplysninger i flere år er blitt brukt som underholdning blant ansatte og bragt videre til utenforstående i ansattes bekjentskapskrets.

- Vi lo alltid av saldoen til Ari Behn, sier den tidligere DnB Nor-ansatte til dn.no.

- Uakseptabelt
- Dette er helt ukjent for meg. Hvis dette er tilfelle, er det en helt feilaktig og uakseptabel bruk av kundeinformasjon, sier informasjonssjef Morten Skauge i DnB Nor bedriftsmarked til dn.no.

Han antar at en slik bruk av kjendisers kontoinformasjon vil være brudd på de interne reglene til DnB Nor, og de fleste norske banker.

Etter det Skauge kjenner til har DnB Nor-ansatte verken lekket opplysninger til Se og Hør, eller blitt forsøkt rekruttert av bladet. Derfor har ikke selskapet satt i gang en tilsvarende granskning som Nordea varslet i går.

- Men skulle det dukke opp opplysninger om at DnB Nor-ansatte har gjort noe slikt, vil vi selvsagt se nærmere på saken, sier Skauge.

Les mer her:Privatøkonomi(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.