Dollaren er kraftig svekket mot kronen de siste månedene. Og enkelte eksperter spår at dollaren, som i dag står i 5,38 kroner, kan havne nedpå fire-tallet.

Les:
Frykter full dollar-kollaps
Gjør et kupp på dollarfallet

Den rekordlave dollarkursen gjør at mange ser muligheten til å gjøre noen skikkelig dollar-kupp. En oversikt DN.no har hentet inn over Visa Norge Bankgruppes medlemmers kortbruk på netthandel i USA fra 2006 og frem til i dag viser et stort hopp i oktober i år.

I løpet av årets 11 første måneder har dollarkursen falt med nærmere en krone.
I løpet av årets 11 første måneder har dollarkursen falt med nærmere en krone.

- Attraktivt
- Vi kan trygt si at det er attraktivt å handle fra USA. Det skyldes den svekkede dollarkursen og all oppmerksomheten rundt dette. Jeg kan ikke finne andre årsaker til den økte omsetningen, sier daglig leder Torstein Lind-Isaksen Visa Norge Bankgruppe til DN.no.

Tips oss!

I oktober i år steg antall transaksjoner med nesten 37 prosent sammenlignet med ifjor, fra 103.398 transaksjoner til 141.553. Omsetningen økte med nesten 46 prosent, eller 20 millioner kroner, fra 42,8 millioner kroner til 67,7 millioner kroner.



- Et byks
Både omsetningen og antall transaksjoner har vært høyere hver måned sammenliknet med i fjor, men det klart største hoppet kom i oktober i år.

- Det har vært en langsom økning over tid, men det er første gang vi ser et slikt byks, sier Lind-Isaksen.



- Tradisjonelle postordrevarer
Tidligere kom 90 prosent av det nordmenn kjøpte over nettet fra utenlandske nettbutikker. Nå har det snudd, så mesteparten av kjøpes fra norske nettbutikker, ifølge Visa.

- Cirka halvparten av det som kjøpes fra norske netthandler er flyreiser. Fra utenlandske nettsteder kjøper nordmenn tradisjonelle postordrevarer som computersoftware, musikk, filmer og gaveartikler, sier Lind-Isaksen.

Har du gjort et dollarkupp? Hvor langt ned tror du dollaren skal? Diskuter saken!

Les mer på DN.no Privatøkonomi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.