Les: Alt om Terra-saken

Terra Gruppens største aksjonær, Totens Sparebank, gjør sitt beste for å roe ned egne ansatte og nervøse kunder etter Terra-konkursen.

Les saken: Terra Securities ferdig

- Dette påvirker ikke den daglige driften i sparebanken. Fondene er organisert i en egen juridsk enhet, Terra fondsforvaltning, som opererer helt uavhengig av kommunesaken, sier Stig Håvard Blikseth, som er banksjef for stab i Totens Sparebank.

Urolige kunder
Bikseth bekrefter at de har fått noen henvendelser fra folk som er urolige fordi de har plassert pengene sine i Terra-fond. Men han kan garantere at de ikke står i fare for å miste noen av pengene sine.

- Det er ingen grunn for kundene til å være urolig for investeringene som er gjort i Terra-fondene fordi fondene ikke har investeirnger i Terra Securities.

Eneste måte kundene vil merke dette på, er at de må bytte meglerhus, mener banksjefen.

- Effekten er at våre kunder som har kjøpt og solgt enkeltaksjer må vi finne et annet meglerhus for å formidle aksjehandel. Men det er ikke noe stort volum på det i Totens Sparebank, påpeker banksjefen.

Totens Sparebank er største aksjonær i Terra Gruppen med 6,44 prosent eierandel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.