I 2007 kjøpte Christin Svartskuren Sundal luksuseiendommen Kalvetangveien 89 for 48 millioner kroner.

Men forventningene viste seg å være høyere enn prisen - og Sundal gikk derfor til rettsak med krav om hele 16,4 millioner kroner i erstatning for en lang rekke feil og mangler ved boligen og eiendommen.

Til sammen ble det klaget på 50 feil og mangler, fra trappeknirk og merker på gulvene til at tomteverdien var blitt satt alt for høyt.

I retten siterte saksøkers advokat en av fagfolkene som hadde gått gjennom huset og slått fast at "det ser flott ut ved første øyekast, men det er amatørmessig", rapporterte Tønsberg Blad fra rettsaken i mai.

I går, tirsdag, kom dommen fra Tønsberg tingrett. Retten kom frem til at de tidligere eierne, ekteparet Katharina Svanberg Loland og Jan Erik Loland kun må ut med 200.000 kroner i kompensasjon for noen mindre mangler ved eiendommen, melder Tønsberg Blads nettavis i dag.

Saksøker Sundal på sin side må dekke både sine egne og motpartens saksomkostninger, samt rettens utgifter - noe som ifølge Tønsberg Blad vil beløpe seg til 2,7 millioner kroner.

Les også på DN.no Eiendom:

<b>Steindødt for hytteluksus</b>

<b>Frykter boligboble i Sverige </b>

<b>- Boligen gjør deg aldri mer rik</b>

<b>Bremsen på for mindre leiligheter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.