Forfatter Jo Nesbø hadde i 2010 en formue på 71 millioner kroner. Det er en økning på over 20 millioner kroner fra året før. Den suksessrike fortatteren økte også inntekten med 4 millioner kroner, og hadde en skattbar inntekt på 12 millioner kroner i 2010.

Filmatiseringen av boken «Hodejegerne» kom ut i august har allerede blitt sett av over 500.000, ifølge tall fra Filmweb.
Nesbø har nå solgt rettighetene til 15 andre land, blant dem USA, hvor «Hodejegerne» nå ligger på 12. plass på bestselgerlisten.

Boken ligger på første plass i Sverige og Danmark, hvor filmen også har vært en braksuksess. Nesbø har gjennom sin forfatterkarriere solgt over 2,5 millioner bøker i Norge.

Nesbøs økonomi har blitt stadig bedre. I 2006 var formuen på 23 millioner kroner, mens inntektene var på 5,5 millioner.

Nesbø er utdannet siviløkonom og finansanalytikker fre Handelshøgskolen i Bergen (NHH), og har tidligere jobbet som aksjemegler.

Egen bedrift
I tillegg til å skrive bøker eier Nesbø 85,3 prosent av selskapet Skriveverkstedet AS, som har 26 millioner kroner i aksjer og obligasjoner.

Disse verdiene er plassert hos Ole Jacob Sundes Formuesforvaltning. Skriveverkstedet AS hadde i 2010 et overskudd på over 7 millioner etter skatt. Birgitta Blomen, som er mor til Nesbøs 12 år gamle datter, eier de resterende 14,7 prosentene av selskapet.

Firmaet har flere finansielle investeringer, som i fjor ga en inntekt på 3,6 milioner. Nesbø tar ikke ut lønn fra selskapet. I 2010 hadde Skriveverkstedet AS en bokført egenkapital på 42,7 millioner kroner.

Mange jern i ilden
Nesbø ga i juni ut den niende boken i Harry Hole-serien. Boken heter «Gjenferd» og hadde et opplag på 110.000 i første runde, i tillegg til de allerede 160.000 eksemplarene som var forhåndsbestilt.

Mye av denne bokens royalties går til Harry Hole-stiftelsen, som jobber med å bekjempe analfabetisme i fattige land.

Stiftelsen ble opprettet av Nesbø i 2008, og har allerede i år tjent inn 12 millioner kroner, mesteparten altså takket være Nesbø selv.

Stiftelsen er mest kjent for sin utdeling av prisen «En ålreit fyr».

Nesbø startet sin forfatterkarriere med «Flaggermusmannen» i 1997, boken ble sendt inn under pseudonym fordi Nesbø var redd for at hans tidligere karriere som musiker skulle spille inn i vurderingen av boken.

Nesbø eier gjennom Skriveverkstedet AS 25 prosent av selskapet Di Derre AS fra hans tid som musiker. Di Derre AS hadde inntekt på 114.000 i 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.