- For meg er denne saken 110 prosent opplagt, det er ikke tvil engang, sa Jan Petter Sissener til DN.no i januar.

Men det gikk ikke helt veien for den kjente norske investoren, som sammen med meglernestor Pål Frimann Nordgreen og tidligere shippingsjef i Nordea, Carl Erik Steen, gikk til sak mot utbyggeren av leilighetene de eier i Ryghs vei 3 i Holmenkollen i Oslo.

Krevde nesten to mill.
De tre hevder at byggefeil og mangler på murer, varmekabler og fliser har tvunget dem til å utføre forbedringer til i overkant av 1,6 millioner kroner, inkludert konsulentutgifter på nesten 200.000 kroner. De tre kjøpte leilighetene til mellom 17 og 20 millioner kroner i tidsrommet 2006-2008.

I tillegg krevde Sissener i overkant av 230.000 kroner for omgjøring av et feilbygget kjølerom og sliping av stuegulvet etter at en lekkasje forårsaket vannflekker.

Men i stedet for et totalkrav på over 1,8 millioner kroner er de tre saksøkerne av Oslo tingrett tilkjent erstatning på 377.000 kroner.

Steen for sen
Verst gikk det utover tidligere shippingsjef i Nordea, Carl Erik Steen, som ikke får én krone fordi han fremsatte sine krav for sent.

Til gjengjeld er han dømt til å betale nesten 175.000 kroner i saksomkostninger til utbyggeren Per Pracek, Protector Forsikring og BN Bank, som har tatt over som motpart etter at Praceks firma gikk konkurs etter kravene.

Sissener er kun blitt tilkjent prisavdrag og erstatning på til sammen 242.000 kroner pluss renter, hvorav drøye 100.000 kroner stammer fra særkravene. Sissener får fullt medhold fra retten når det gjelder det defekte kjølerommet som måtte rives, men overhodet ikke når det gjelder vannflekkene på stuegulvet.

«Slik saken er presentert for retten, kan det ikke sees at Sissener har ført tilstrekkelig bevis for at det var nødvendig å slipe hele stuegulvet til en kostnad langt over kr 100.000 for å fjerne noen flekker på gulvet foran peisen», heter det i dommen.

I stedet for erstatningskravet på 120.000 får derfor Sissener den nette sum av 3125 kroner – enda mindre enn de 4000 kronene BN Banks advokat mente var rimelige da han uttalte seg under rettssaken i forrige måned.

Både Sissener og Nordgreen tilkjennes hver 125.000 kroner for arbeidene som ble utført på muren utenfor sameiet, og 10.000 kroner for konsulentekspertise. Verken Sissener eller Nordgreen får betalt tilbake saksomkostningene.

- Ikke fornøyd
- De er ikke fornøyd med resultatet, sier advokat Ole Rasmus Asbjørnsen, som representerer de tre saksøkerne, til DN.no.

Advokaten nevner avgjørelsen om stuegulvet som spesielt «pussig», men sier klientene ikke ennå har tatt stilling til om dommen skal ankes til lagmannsretten.

Asbjørnsen mener dommen og beløpene som er tilkjent hans klienter er sterkt påvirket av at loven om byggefeilgaranti ikke ennå hadde blitt skjerpet da forholdene fant sted. Siden er garantien utvidet fra to til fem år, og fra to til ti prosent av kontraktsummen.

Det lyktes ikke DN.no å få tak i Sissener eller Steen torsdag kveld.

Les mer:

Sissener i rettskrangel etter luksuskjøp

- Jeg kan være ganske sta når jeg føler meg lurt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.