Ikke mist dette her nå da gutter, sier Atle Granbu, mens han balanserer reinsdyrskanken med den ene hånden og den lettrøkte ørretballotinen med den andre.

Han får hjelp av seks kokkegutter til å bære ferdiglaget mat ut for fotografering. Med seg har de rødvinsmarinert kylling, urtebakte poteter, ovnsbakte rotgrønnsaker, pannestekt sopp, pannacotta med karamell og sjokolade delice, for å nevne noe. Det er visstnok dette hyttefolket vil ha.

«Gourmet-Fjordland»
Granbu eier og driver cateringselskapet Paa Bordet sammen med daglig leder Ingar Holter.

– Vi merker en økning i antallet som spør etter mat levert til hyttene, sier Granbu.

Paa Bordet lager middager nesten ferdig slik at hytteeier kun trenger å varme maten noen minutter i ovnen. Dette blir stadig mer etterspurt, ifølge Granbu.

– Derfor begynte vi å lage «gourmet-Fjordland». Det er prisgunstig, og du kan skryte på deg å ha laget maten selv, sier han.

Selskapet økte omsetningen fra 12,4 millioner kroner i 2011 til 14,3 millioner kroner ifjor.

– Vi øker mest på catering, sier Granbu.

Likevel påpeker han at cateringdelen fortsatt står for en liten del av den totale omsetningen. Den var på 1,2 millioner kroner i 2012, og hittil i år står cateringomsetningen for 1,4 millioner kroner.

– Vi forventer en økning neste år på 15–20 prosent på selskap og catering, sier Granbu.

Selskapet står også for mat- og alkoholservering til store arrangementer som Birkebeinerrittet og lignende.

Dropper handleturen
Ifølge Granbu er det ofte hytteeiere som inviterer med seg venner og bekjente som bestiller denne type levering.

– De drar ikke til fjellet for å tilbringe tid på kjøkkenet. Dessuten er det ingen som vil ta ansvaret om noe skulle gå galt, sier Granbu.

– Har de middagen i boks, må de kun tenke på å handle inn frokost og å rekke polet, sier Holter.

Det er ikke sikkert de må tenke på handling i det hele tatt, ifølge daglig leder Olav Strangstad i Hafjell varetaxi.

Han står for levering av matvarer til mange av hyttene i området. Også taxiselskapet opplever at flere vil betale for vareleveringer.

– Det første året vi holdt på var det kanskje levering et par ganger i uken. På vinterstid, som er da det er mest å gjøre, kjører vi nå minimum mandager, torsdager og fredager, sier Strangstad.

Han startet med levering til privathytter i 2010. Siden den gang har omsetningen økt hvert år. Fra en omsetning på 6000 kroner første året dro Strangstad inn 45.000 kroner i løpet av vintermånedene på denne siden av nyttår.

Han anslår at markedet for levering av matvarer til hyttene er firedoblet på fire år. Mye av grunnen mener han ligger i at storhyttene brukes hyppigere.

– Storfamilier og vennegjenger reiser mer til fjells sammen, sier Strangstad.

Mye å gjøre
Med større pågang må de løse oppgavene mer effektivt.

– Vi har funnet ut at de ansatte i butikken bruker mye kortere tid på handlingen fordi de vet hvor alt er. Derfor gjør de det så langt de har kapasitet. Så kommer vi til butikken, henter varene og leverer til hyttene, sier han.

I forbindelse med Birkebeinerarrangementene får de alltid mye å gjøre.

– Deltagerne bor ofte i hytter. Da er det flere kjøringer, og masse bananer som skal leveres, sier Strangstad.

Flere ønsker også å komme til klargjort hytte. Det sier daglig leder Suvad Gerzic i Hafjell vaktmesterkompani.

– Folk bestiller dette mer og mer, sier han.

Selskapet hans gjennomfører vasking, setter på varmen, og rer opp sengene mot bestilling.

I tillegg handler de inn mat etter liste fra kunden og plasserer det i kjøleskapet.– Det er kun et spørsmål om hva folk ber om, sier han.

Likevel påpeker han at de fleste henvendelser gjelder vasking. Etterspørselen etter slike tjenester er størst i vintersesongen, ifølge Gerzic.

Les også: Markedets dyreste leilighet: Vil ha 184.000 kroner per kvadratmeter
CV-en som fanger sjefens oppmerksomhet på 15 sekunder
Vil bygge fjell-leiligheter til under én million
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.