Stigende leie- og bensinkostnader medvirker til at Oslo er verdens nest dyreste by. Det viser en undersøkelse fra Expatistan.com, som ble publisert i Sydney Morning Herald, skriver na24.no.

Gjennomsnittsprisene på hverdagslige nødvendigheter som dagligvarer, overnatting og reiseutgifter har blitt sammenlignet – og den eneste byen som ifølge undersøkelsen er dyrere enn Oslo, er London.

De største forskjellene blant alle landene kommer fram når man sammenligner kostnadene for overnatting og reise, der husleie og bensinprisene i London og Oslo stadig øker kraftig.

En liter bensin i London koster 14,09 norske kroner, mens gjennomsnittsprisen i Oslo ligger på 15 kroner. I Los Angeles er gjennomsnittlig literpris 6,24 kroner.

I London ligger husleieprisene i gjennomsnitt på cirka 25.200 kroner, mens de i Oslo ligger på 17.664 kroner. I Roma er gjennomsnittet 13.700 kroner. Gjennomsnittsprisene er basert på leiligheter på 85 kvadratmeter i områder der unge og nyutdannede vanligvis bor. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.