Skandiabanken kutter renten på boliglån med 0,15 prosentpoeng, opplyser banken i en pressemelding torsdag.

Etter kuttet vil billigste boliglån får en effektiv rente på 3,55 prosent.

– Vi ønsker å gi norske boliglånskunder reelle alternativer. Prisene i bankmarkedet er svært like og bidrar til lav konkurranse mellom bankene, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge i pressemeldingen.

”I tillegg er pengemarkedsrenten lavere enn vi regnet med ved forrige renteendring, derfor mener vi at det er riktig å sette ned renten nå”, skriver Skandiabanken i en melding til kundene.

Forbrukerrådet har nylig kritisert bankene for de høye rentemarginene, og pekt på at konkurransen i det norske bankmarkedet er liten.

Den svenske nettbanken har hatt en eventyrlig vekst de siste årene, og troner helt i toppen på alle pris- og tilfredshetsundersøkelser. Skandiabanken har ingen fysiske filialer, og har profilert seg med få gebyrer og skjulte kostnader.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.