En ny undersøkelse som er foretatt av WelthInsight på oppdrag av det amerikanske magasinet Spears konstaterer at det særlig i Europa er mange byer hvor det er tett mellom dollar-milionærene.

Åtte av de ti byene i verden med høyest tetthet av dollarmillionærer ligger i Europa.

Oslo kommer høyt på listen med en 7. plass.

Ifølge undersøkelsen kan 2,90 prosent av innbyggerne i Norges hovedstad, nesten hver 30, kalle seg dollar-millionær.

Men samlingen av superrike er ikke overraskende på et helt annet nivå i byområdene Monte-Carlo, gamlebyen og Fontvieille i fyrstedømmet Monaco på den franske rivieraen, som topper listen over byer med høyest tetthet av dollar-millionærer.

Der er cirka hver tredje innbygger god for minst seks millioner kroner.

New York på topp utenfor Europa

Også i Sveits' største by Zürich er det tett mellom de velstående. Hver fjerde innbygger har samlet seg jordisk «gods og gull» for minst seks millioner kroner.

På tredjeplass over byer med høy dollarmillionær-tetthet følger Genève der hver femte innbygger er så rik.

Selv om det er svært mange rikinger i storbyer som New York og London, så er tettheten mellom dem langt lavere sammenlignet med Monaco, Zürich och Genève.

New York på fjerde plass er første ikke-europeiske by på listen. 4,63 prosent av innbyggerne har minst en million dollar. I London, som inntar plassen foran Oslo, er tallet 3,39 prosent.

Ifølge undersøkelsen velger mange av verdens rikeste å bosette seg der de har skattefordeler sammenlignet med andre land og byer.

WelthInsight har definert dollarmillionærer som personer som innehar eiendeler utenom primærboligen til en nettoverdi på minst en million dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Varsler betydelig skattekutt

 
Formue er tyveri


Lokker rike kinesere med oppholdstillatelse