I dag begynner regjeringens budsjettkonferanse. En av lekkasjene er at finansminister Siv Jensen (Frp) i neste års statsbudsjett ønsker å doble grensen for momsfri innførsel fra utlandet fra dagens 200 kroner til 400 kroner. Det meldte VG.no tirsdag. Grensen på 200 kroner har stått stille siden 1975.

– Om jeg bare hadde fått en halvtime alene med Siv Jensen, er jeg sikker på at hun ville innsett at dette er galskap, sier Einar Øgrey Brandsdal, eieren av nettbutikker som Netthandelen.no og Blivakker.no.

Onsdag morgen møtte finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) pressen utenfor Statsministerens kontor der Regjeringens budsjettkonferanse skal pågå i to dager.

- Jeg har registrert at det har vært mange spekulasjoner i media de siste dagene. Budsjettet kommer den 8. oktober, sa Jensen om de mange antagelsene og spekulasjonene om budsjettets størrelse og politiske grep.

- Nettgrunder Einar Øgrey Brandsdal vil gjerne ha en halvtime til å diskutere netthandel med deg, Siv Jensen. Får han det?

- Det er mange som vil ha en halvtime med meg, sier Jensen og ler, i det det korte pressemøtet egentlig er er avsluttet.

Brandsdal mener Jensen ikke har forstått konsekvensene av det populistiske grepet:

– Forbrukerne vil sikkert si: - Jøss så gøy. Men en dobling vil bety kroken på døren for en rekke norske fysiske butikker og tap av et betydelig antall arbeidsplasser. Her har ikke Frp skjønt noen ting, mener Einar Øgrey Brandsdal, eieren av nettbutikker som Netthandelen.no og Blivakker.no.

Og mens Erna Solberg og Siv Jensen i skattespørsmål er opptatt av nivåene i våre naboland minner Gerhard Anthun i Distansehandel, bransjeforeningen for nett- og postordreaktørene i Norge om at i Danmark er den momsfrie grensen 80 danske kroner. I Sverige er den null.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.