Den desidert viktigste faktoren når nordmenn velger flybillett er prisen, viser en fersk reiseundersøkelse utført av den uavhengige reisesøkesiden Momondo.

Hele 69 prosent svarer at pris er viktigst når det kommer til valg av flybilletter. Pris som avgjørende faktor trumfer både gunstig avreisetidspunkt, bonuspoeng og flyselskapets rykte.

Her skiller nordmenn seg klart fra de spurte i 15 andre land:

- Sammenlignet med de andre skandinaviske landene ser vi at nordmenn er svært prisbevisste når det kommer til valg av flybillett. Både danskene og svenskene havner bak oss, sier Camilla Moe Bogen, markedssjef i Momondo Norge.

Bruker penger på mat og opplevelser

Flybilletten er også den reisekostnaden nordmenn generelt ønsker å spare penger på i forbindelse med ferien.

Mange vil bruke mindre penger på flybilletten og heller svi av mer på mat og opplevelser.

- Undersøkelsen er utført i 15 land, og vi ser av resultatene at nordmenn er mest opptatt av pris når det kommer til valg av flybillett. Dette kan nok skyldes at nordmenn reiser mye, og at vi er mer opptatt av å få mye for pengene enn andre folkeslag som kanskje drar på færre ferier i året, sier Camilla Moe Bogen.

Amerikanske Aktarer Zaman (22) har funnet et smutthull som kan gi folk mye billigere flybilletter. Nå er han saksøkt av United Airlines. Også en del nordmenn bruker «trikset», ifølge SAS-topp: Dette er «bookingtrikset» flyselskapene ikke vil at du skal vite om

Les også: «Snobber ned» etter kronesmell

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.