Mye tyder på at nordmannen, som som var på en to dagers jobb til St. Petersburg i Russland i september 2013, fikk seg en opplevelse som han sent vil glemme.

Ifølge Finansklagenemnda har mannen forklart at han på kvelden 18. september tok seg en øl på en pub han hadde fått anbefalt i byen og betalte med kortet sitt. Deretter ble kortet hans benyttet i tilsammen seks timer mellom 23:24 og 05:43 på strippeklubben Forvard Massage Uslugi og Omega Restaurant.

Det er fremlagt kvitteringer fra begge brukerstedene. Det viser at mannen virkelig må ha hengt i denne natten. 29 jacuzzi show, 29 erotic massages, 10 flasker champagne, 12 whiskey, flere vin og 30 shots er blant tingene mannen har kjøpt.

 Damer og drikke

Kvitteringene viser også at det er betalt 50.000 kroner for Luxury Perl, som mannen sier han ikke vet hva er. Tilsammen ble mannens konto i Skandiabanken trukket for 220.514 kroner for de seks timene med damer og god drikke.

- Det faller på sin egen urimelighet at han skulle ha kjøpt 29 erotic massage og 10 flasker champagne på 6 timer, har mannen forklart til Finansklagenemnda.

Mannen selv bestrider å ha foretatt transaksjonene og i det hele tatt å ha vært på disse stedene. Han mener selv at noen må ha kopiert kortet hans og så misbrukt det på det groveste. Mannen mener også å vite at brukerstedene ikke eksisterer på de adresser som er oppgitt.

Banken tar ikke ansvar

Skandiabanken selv mener at belastningene er mannens egne. Banken mener det er lite sannsynlig at det er snakk om misbruk av kortet, blant annet fordi den mener det ikke foreligger noe typisk misbruksmønster. Banken skriver i sin redegjørelse at chipen på mannens kort ikke lar seg kopiere og at kortet heller ikke har vært på avveie. Banken mener derfor mannen selv må stå ansvarlig for beløpet.

Finansklagenemnda skriver at det hersker så stor uklarhet om hva som har skjedd i Russland, at det er vanskelig å ha en sikker oppfatning om fakta i saken.

- De omtvistede transaksjonene er etter det opplyste gjort med chip og riktig kode på første forsøk. Dette taler for at det dreier seg om kortholderens egne transaksjoner. På den annen side er det stor uklarhet knyttet til de varer og tjenester som skal være kjøpt, og særlig til de brukerstedene hvor transaksjonene skal ha funnet sted, skriver nevnden.

Har ikke forsøkt å rydde opp

Nevnden skriver videre at banken ikke har forsøkt å imøtegå eller rydde opp i kortholderens påstander om brukerstedene, til tross for at kortholderen har anmodet om at banken eller Visa innhenter nærmere opplysninger om brukerstedene og de omtvistede transaksjonene.

- Banken har således ikke bidratt til å oppklare uklarheter eller å belyse saken, skriver nevnden.

Likevel mener nevnden den ikke sitter på nok opplysninger til å konkludere i saken og avviser derfor å behandle den.

Les også:

Inkonsekvent og feil dnPlus

Sunnmøring vant 1,6 mill. på nettspill - kan bli saksøkt av banken

Russisk massasje kostet dyrt

Syden-turister vant mot banken dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.