I juni i år ble det utført mer enn 150,1 millioner kortkjøp. Aldri før er det gjennomført så mange kortkjøp, viser tall fra BankAxept AS og Nets.

Fra juni i fjor til juni i år økte antall kortkjøp med 10,2 prosent. I juni i år handlet vi med betalingskortene for 54,9 milliarder kroner, som er en vekst på 9,2 prosent.

I alt var det 20 dager i juni med mer enn fem millioner kortkjøp. I samme måned i fjor skjedde dette 13 dager.

– Med unntak av søndagene, ble det daglig etter 11. juni utført mer enn fem millioner kortkjøp. Aldri tidligere har vi sett så mange dager etter hverandre hvor dette har vært tilfelle, sier pressesjef Stein-Arne Tjore for Nets i Norge.

I juni ble BankAxept-kortene brukt 131,8 millioner ganger, en økning på 10,4 millioner kjøp. Disse kortene sto for 44,3 milliarder kroner av handelen, som er 3,4 milliarder mer enn i fjor.

– Tallene for juni er preget av at mange fikk feriepengene inn på konto, noe som forklarer de mange dagene med høyt kortbruk, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

 

Les også: Tiltalt for kredittbedrageri

Stor test av luksus-iskrem

Tsakalotos blir Hellas' nye finansminister

 

Se også:

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
 

Jubel og fest i Aten etter nei-seier:

Jubel og fest i Athen etter nei-seieren
Grekerne avviser betingelsene fra kreditorene om landets låneavtale.
01:10
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.