Nordmenns boforhold blir stadig bedre, samtidig som boliggjelden fortsetter å øke.

Men nordmenns boliggjeld har ikke økt like mye de tre siste årene som i tidligere perioder. I alt 84 prosent av befolkningen over 16 år bor i en bolig som husholdningen selv eier, noe som er en økning på to prosent siden 1997.

Den mest stabile veksten i andel som eier egen bolig er blant personer i alderen 25-44 år, en gruppe som har hatt en økning fra 76 prosent i 1997 til 81 prosent i 2015.

Utviklingen har skjedd samtidig med at boligprisene økte med 235 prosent fra 1997 til 2014. Personer som lever i parforhold, og da særlig par med barn, bor i større grad enn andre i eid bolig, men denne gruppen har også høyest gjeld i etableringsfasen.

Undersøkelsen viser også at 98 prosent er fornøyd med boligen de lever i.

Les også:
Verden er én grad varmere
Fergeselskapene innkalt til Politidirektoratet
 

Se DN Tv: Trump vil ha tilbake torturmetode

Trump vil ha tilbake waterboarding
På et arrangement i Ohio mandag tok Donald trump til orde for igjen å ta i bruk waterboarding. På den siste målingen til ABC og Washington Post har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne.
01:27
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.