Hovedorganisasjonen Unio har forhandlet med bankene om en medlemsavtale for rundt 230.000 medlemmer. Storebrand Bank har gått av med seieren, og avtalen ble signert fredag.

– Foreningsmarkedet er blitt viktigere for Storebrand det siste året, sier Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad.

Ifjor tegnet Storebrand lignende avtaler med hovedorganisasjonen NHO og Statoil.

Den viktigste delen av Unio-avtalen er rabatterte renter på boliglån til Unios medlemmer. Den laveste nominelle, flytende renten på boliglånlån vil bli 2,1 prosent, opplyser Storebrand.

Rentekamp

Ifjor tegnet Danske Bank en lignende avtale med Akademikerne, som har rundt 80.000 medlemmer. Siden har Danske Bank ledet an med rentekutt på boliglån i bankmarkedet. Danske Banks laveste flytende rente er 1,99 prosent, og gjelder for unge medlemmer under 35 år.

Les også: Går under to prosent

Les også: Byr opp til kamp om lånekundene

Storebrand tror Unio-avtalen vil bidra til vekst i tiden som kommer.

– Vi er forberedt på stort trøkk på kundesenteret den første tiden – og det gleder vi oss til, sier Odd Arild Grefstad.

Historisk lav fastrente

Storebrand matcher Danske Banks tilbud om treårig fastrente på 1,99 prosent til alle kunder. Hos Danske Bank gjelder det for medlemmer under 34 år.

Les også: Vekstvinner venter økte tap dnPlus (DN+)

Storebrands flytende rente på 2,1 prosent gjelder for kunder inntil 40 år. Det er rekordlavt nivå i bankene.

Generalsekretær Ingjerd Hovdenakk i Unio legger vekt på at Storebrand gir medlemmene ekstra gode betingelser på flere områder enn boliglån – også spareprodukter og innskuddskonto.

– Man blir jo ikke fagorganisert på grunn av en bankavtale, men det er en grei merverdi, sier hun.

For vel ett år siden vant Storebrand en forsikringsavtale for medlemmer i Akademikerne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.