Antall rike i Norge vokser i rekordfart.

74.900 nordmenn har nå millionformuer – regnet i dollar.

Etter et fall i antallet dollarmillionærer i fjor har det vært en vekst i Norge på hele 27,5 prisent, viser en rapport fra konsulentselskapet Capgemini og formueforvalterne Merill Lynch.

- Sterk børsoppgang i fjor og regjeringens tiltakspakker har bidratt til den sterke veksten i antallet dollarmillionærer i Norge, sier Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini i en pressemelding.

Globalt er antall dollarmillionærer tilbake på 2007-nivået

Etter fjorårets fall i antallet rike på grunn av finanskrisen, har tallet på dollarmillionærer igjen nådd 10 millioner på verdensbasis. Til sammen sitter verdens rikeste på verdier for 250 billioner kroner (250 millioner millioner).

Capgemini har utarbeidet World Wealth Report i samarbeid med Merrill Lynch Global Wealth Management. Rapporten definerer som dollarmillionærer personer med mer enn 1 million dollar i formue, eksklusiv primærbolig, forbruksvarer og private samlinger.

Hovedfunnene i årets rapport er:

Asia innhenter Europa: Det er nå like mange dollarmillionærer i Asia som i Europa (cirka 3 millioner personer).
På verdensbasis vokste antallet dollarmillionærer med 17,1 prosent i 2009
USA, Japan og Tyskland er landene med flest dollarmillionærer, etterfulgt av Kina.
I Kina har antallet dollarmillionærer vokst med 31 prosent fra 2008 – 2009.
Rapporten viser til at Asia, med India og Kina, vil være området med størst fremvekst av dollarmillionærer også i kommende år.
Fjorårets rapport viste en betydelig nedgang i antallet rike og verdien av deres formuer. 50 billioner (50 millioner millioner) kroner av de rikestes formuer forsvant med finanskrisen (tall fra 2009-rapporten), og i mange av Europas økonomier er ikke veksten i år nok til å hente inn igjen det tapte. Dette gjelder spesielt land som Russland og Storbritannia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.