Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Churchills champagnearv

Tekst

Den strålende 2002-årgangen av Pol Roger sin hyllest til den champagne-elskende statsmannen - er nå tilgjengelig i spesialbutikkene.

I den dypeste delen av Pol Rogers til sammen syv kilometer lange kjellersystem i Epernay - skjer det magiske saker. Med konstant temperatur på under ni grader celsius, går annengangs gjæringen, og modningen på flaske i et svært langsomt tempo, noe som skaper Champagne med en nærmest uovertruffen finesse.  

Med hele 12 år i kjelleren, er den 14ende utgaven av Pol Rogers prestisjecuvée, et strålende eksempel på champagnehusets store styrke med å kunne utvikle sine viner over lang tid i et perfekt miljø. Blandingen er fremdeles en familiehemmelighet, bortsett fra at den stammer fra 100% grand cru.  

Se Hubert de Billy (femte generasjon) forklare Cuvée Winston Curchill 2002 her.

 

 

 

 

16146 Cuvée Sir Winston Churchill 2002
Pol Roger
Champagne, Frankrike
Kroner 1135,- Vika, Valkendorfsgate, Hamar, Sandnes, CC Vest, Sandefjord, Valentinlyst
95 poeng
Vinetum
Sammensatt duft av kalkmineraler, kjeks og gule epler med innslag av ferske nøtter og klementiner. Konsentrert moden sitrusfrukt på smak med en utrolig delikat og rik mousse formet av små presise bobler, kombinert med en fyldig og lett kremet utgang med en lang syrlig og mineralsk finish. Drikk nå til 2035. Passer til aperitiff, hvit fisk og lyst kjøtt. BDK
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.