Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Renzi tok med italiensk vin til Obama

Tekst
USAs president Barack Obama (t.h.) tok i mot Italias statsminister Matteo Renzi i Det hvite hus fredag. Foto: AFP PHOTO/JIM WATSON/NTB SCANPIX

USAs president Barack Obama (t.h.) tok i mot Italias statsminister Matteo Renzi i Det hvite hus fredag. Foto: AFP PHOTO/JIM WATSON/NTB SCANPIX

Italias statsminister Matteo Renzi tok med flere flasker italiensk vin til USAs president Barack Obama da han fredag besøkte Det hvite hus.

– Jeg tok med et par flasker vin til Barack, ettersom jeg vet han er en ekspert, sa Renzi på en pressekonferanse og viste til at den amerikanske presidenten i et intervju for flere år siden uttalte at han likte italiensk vin.

– Med tanke på vinen, la meg bare si at det ville vært en fornærmelse å ikke smake på den, sa Obama til humrende journalister.

Tross den til tider lattermilde tonen hadde de to statslederne også andre, mer alvorlige temaer, på agendaen, blant andre den kraftige økningen i antallet flyktninger som forsøker å krysse Middelhavet.

– Det er et hav, ikke en gravlund. Problemet i dag er situasjonen på bakken i Libya, sa Renzi.

Situasjonen i det krigsherjede Libya har bidratt til en kraftig økning av flyktninger. I tillegg gjør det gode vårværet at flere prøver seg på den livsfarlige overfarten.

Så langt i år har rundt 900 mennesker druknet i forsøket på å krysse havet fra Nord-Afrika til Europa. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.