Soave, en av Italias mest kjente hvitviner kommer fra området med samme navn. Soave er Italias største hvitvinsområde og ligger øst for Valpolicella i Veneto.
Hvitvinene fra Soave lages i hovedsak av druen garganega som ved store utbytter produserer en kjedelig, nøytral og vandig vin. Majoriteten av Soave faller dessverre inn under denne kategorien.
Men det finnes noen få produsenter som jobber med lavt utbytte og oppnår en helt annen kvalitet. En av dem er familien Pieropan som har laget vin siden 1890. I dag er det Leonildo som sammen med sin kone Teresita som driver Soaves beste vinprodusent fremover. De senere år sammen med sine to sønner, Andrea og Dario.
De beste vinene kommer fra Classico-markene i kommunene Soave og Monforte d’Alphone. Området fikk klassifikasjonen DOC i 1968 og i 2001 ble Soave Superiore definert som en selvstendig DOCG. Året etter ble underområde Soave Colli Scaligeri etablert.
Nå er flere av Pieropans toppviner tilgjengelige. De står perfekt til vårens lette salatmåltider.
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.