Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fjernsynskjøkken for viderekomne

Tekst
Magnus Nilsson ved restaurant Fäviken i Sverige er med i Chefs Table Foto: Netflix

Magnus Nilsson ved restaurant Fäviken i Sverige er med i Chefs Table Foto: Netflix

På søndag er det premiere på "Chef´s Table". En ny Netflix-serie fra toppkokkenes kjøkken

Det er lenge siden en kokk var en skarve arbeider og matlaging på tv var synonymt med Ingrid Espelid Hovig. Søndag har Netflix premiere på dokumentarserien "Chef´s Table", som i seks episoder følger seks kjente toppkokker på deres kjøkken. Blant dem er Magnus Nilsson ved Fäviken i Sverige, Dan Barber fra Blue Hill Restaurant i USA og Francis Mallmann fra El Restaurante Patagonia Sur i Argentina. Her er røyk og hav, dryppende sauser og brasende stekepanner i fleng. Samt ambisiøse kokker som snakker.

Regissør David Gelb ble kjent for den prisbelønte dokumentarfilmen "Jiro Dreams of Sushi", om den 85 år gamle suhsikokken Jiro Ono. Han driver sushirestauranten Sukiyabashi Jiro i Tokyo, med tre stjerner i Michelinguiden.

Foto: Netflix

Foto: Netflix

- Etter at jeg hadde laget "Jiro Dreams of Sushi" følte jeg at det var mange andre fantastiske historier å fortelle om visjonære kokker rundt omkring i verden. Hver og en av disse kokkene som er med har en utrolig pasjon og besluttsomhet i det de gjør. De har vært pionerer for sin egen matlagingsstil og håndverk, skriver Gelb i en mail til Smak.no.

Men ikke alle flinke kokker gjør seg på tv.

- Den kulinariske verdenen er et fascinerende miljø, men for at publikum skal bli engasjert må du ha store personligheter. Det er personlighetene som er nøkkelen, sier Gelb.

- Var det noe dere ikke ville spise underveis?

- Vi spiser alt.

 

Se trailer fra Chefs table her

 

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.