Fint vær. Fin utsikt. Kald øl. Men hvorfor i all verden er det ofte så vanskelig å få god mat på Oslos friluftsserveringer?

Fra og med sist fredag forsøker et samarbeid mellom mellom uteserveringen på St.Hanshaugen og supperestauranten Lokk i Torggata å endre på det.

- Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, jeg har sittet der oppe og tenkt hva som kunne gjøres bedre i flere år, det er mitt drømmeprosjekt, sier kjøkkensjef ved Lokk,  Markus  Storm Dalseg.

- Lokk er en meget vellykket restaurant som har mindre å gjøre om sommeren. Jeg trenger gode kokker. Da var det ganske åpenlyst hva vi måtte gjøre, sier Patrick Solomon Lund som står for driften av St. Hanshaugen parkservering.

Burger og pizza står fortsatt på menyen, men nå kommer burgerkjøttet fra slakter Strøm-Larsen og  brødet fra Nord bakeri mens sausene er  laget fra grunnen på Lokks suppekjøkken.

- Det er en vinn-vinn-situasjon for oss. Vi har et preppkjøkken, utstyr og kompetente folk her, og er det kjempesol ute er det roligere her, sier daglig leder ved Lokk, Dan Alexander Nypan.

Enkel, men god.

Menyen blir enkel, med burgere, blingser, salat, lammepølse, pizza og dessert.

- Det er en basic meny egentlig. Men det er kvalitet, sier Nypan. På sikt håper han og Dalseg at både gjestene og eierne ønsker at de utvider tilbudet.

- Hvis dette funker bra for begge parter og det blir en gjentakelse, vil vi kunne stille sterkere med tanke på forandringer på menyen. Jeg tror folk i Oslo er klare for det meste, altså.

Mesteparten av maten vil Lokk forberede på sitt eget kjøkken i Sentrum, og frakte i kjølebil opp til parkserveringen for en siste prepping der. Dette er en modell Postkontoret på Tøyen har forsøkt i samarbeid med Cin Cin Pizza på Bislet: Driften av kjøkkenet blir satt ut til folk som kan det, så driverne av stedet forøvrig kan konsentrere seg om det de kan best.

Ølutvalget blir også litt sprekere heretter på parkserveringen.

- Vi er glad for at Patrick ville prøve ut det. Det er en mye fetere pakke med en digg burger og digg øl til, selv om vi ikke tjener noe ekstra på det, sier Nypan.

 

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 

Se også:

Spesialrestauranter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.