Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Åpner ny restaurant i Bygdøy Allé

Tekst
Bygdøy allé for alle. Olympisk kokkemester Kari Innerå har bakgrunn fra Bagatelle. Hun har nå solgt seg ut av restauranten sin Cru, for å returnere til Bygdøy allé og en av gatens store praktbygg – gamle Norum hotel. Her skal hun etablere sitt eget restauranthus.

Bygdøy allé for alle. Olympisk kokkemester Kari Innerå har bakgrunn fra Bagatelle. Hun har nå solgt seg ut av restauranten sin Cru, for å returnere til Bygdøy allé og en av gatens store praktbygg – gamle Norum hotel. Her skal hun etablere sitt eget restauranthus.

Mesterkokk Kari Innerå har solgt seg ut av Cru for å starte eget ambisiøst restauranthus i et av Frogners store paradebygg.

– Helt fra min tid på Bagatelle har jeg drømt om å ha mitt eget sted i Bygdøy Allé. Det er noe eget med denne gaten! sier Kari Innerå, stående i det som nå er en byggeplass, men som tidligere har huset tradisjonsrike Norum Hotel – senere Rica-kjeden – akkurat der Bygdøy Allé blir en nedoverbakke vestover. Huset eies i dag av Merkantilbygg, Pål Gundersen, og består av leiligheter til korttidsleie.

Sonja Lee drev i sin tid restauranten Magma i lokalet, som de senere år har blitt beskjemmet med restaurantkjeden Egon.

Innerå – merittert olympisk mester i kokkekunst – satser på åpning i slutten av august.

– Det er viktig for meg å presisere at dette ikke er en hotellrestaurant, men et restauranthus.

Innerå har solgt sin del av Cru til den britiske kjøkkensjefen James Maxwell-Stewart. Han overtar også som daglig leder. Thomas Alsgaard og Petter Stordalen beholder sine eierandeler i Majorstuen-restauranten kjent for sin omfattende vinkjeller.

På Frogner blir det enklere.

– Stikkord er øst på vest, det skal være litt lekent, litt røffere stil, rustikt, ingen hvite duker, men jordnært, folkelig og ærlig.

Paradebygget i Bygdøy Allé skal ikke betro seg til én kulinarisk retning. Innerå vil servere norske råvarer i sesong uten at dette skal tvinge henne inn i en bås.

–Det er det nok av andre som er. Vi vil ha muligheten til å være dynamiske, å kunne servere løyrom og piggvar, men også se utenfor landegrensene, sier Innerå, som ellers er tilbakeholden med å avsløre matprofil eller eventuelle internasjonale inspirasjonskilder.

Hun viser inn til det som skal være en separat kaffested. På plass kommer også egen bar med matservering, cocktails, vin og champagne. Hovedrestauranten skal ha 55 seter og Chambre séparéer med egen bakhage. Full uteservering kommer neste sommer.

– Her skal du både kunne gifte deg, ta en øl etter jobb, en kaffe på morgenen, eller ha et styremøte. Du skal ikke tvinges til å ta en full syvretter, men kan også droppe innom på noe enkelt. Alt skal imidlertid være fullstendig kompromissløst med tanke på kvalitet. Kunnskapen vår skal vise seg på tallerkenen og i glasset.

Fra Statholdergaarden kommer restaurantsjef Maiken Løkke. Innerå tar med seg Leif Magne Grastveit fra Fru K og tidligere Cru. De to blir henholdsvis restaurantsjef og assisterende kjøkkensjef, og får hver sin eierandel av hovedeier Innerå. Beliggenheten langt vest har ikke voldet bekymring.

– Det er jo selvfølgelig litt intenst å gå svanger med et prosjekt som dette, men jeg føler meg trygg. Jeg gleder meg!

– Har dere et navn?

–Jeg skulle egentlig treffe valget i går. Det står mellom to ting.

– Kanskje vi kan få høre de to? Hjelpe deg litt på veien?

– Å neida.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.