Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommerens Chablis-nyheter

Tekst
Chablis med sine vinmarker Foto: Helge Hansen

Chablis med sine vinmarker Foto: Helge Hansen

Fersk og frisk Chablis er sommerens "bare må ha".

Sommerens Chablis-nyheter kommer stort sett fra årgangene 2013 og 2014. To vanskelige og kjølige innhøstinger som har gitt viner med en kvalitet bedre enn forventet.

2013 hadde en tøff start med en kjølig vår som resulterte i en sen og ujevn blomstring som varte i flere uker. Det igjen resulterte i at volumet gikk ned med 30 prosent allerede i juni måned. August var varm og normal etterfulgt av en regnfull og våt september som gav mye råte og botrytis.
Vinbøndene som har sortert bort de dårlige druene har laget mindre vin enn normalt, men resultatet er derimot friske, lett florale og elegante viner som man kan nyte i ung alder. Det beste kan også ha godt av noen år i kjelleren. Årgangen kan i ung alder minne om den kjølige og fantastiske 2010, men holder neppe like godt.

2014 var derimot en årgang som vinbøndene i Chablis trengte sårt. En klassisk og nærmest perfekt årgang værmessig med en lang og varm vekstsesong. Inge råte eller sykdommer på druene gjorde sorteringsbordene nærmest overflødige.

- 2014 gav oss perfekt modne druer med høy syre, det har gitt oss svært presise viner, sier Didier Seguier direktør og sjefsvinmaker ved William Fèvre i Chablis.

 

De beste taxfree-kjøpene 

Stor test: Sommerens beste pappviner
 

Les mer på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.