Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Doblet laksefangst i Trøndelag

Tekst

Halvveis gjennom årets fiskesesong er det tatt dobbelt så mye laks i flere av de største lakseelvene i Trøndelag sammenlignet med i fjor.

– De største lakseelvene i Trøndelag har fram til 15. juli en fangstvekst på fra 50 til 100 prosent i forhold til samme tid i fjor, sier generalsekretær Torfinn Evensen i Norske Lakseelver til Nationen.

Veksten har til nå i sommer vært stor også i flere lakseelver i Møre og Romsdal, Rogaland og på Østlandet.

Stjørdalselva i Nord-Trøndelag er blant stedene der både fiskere og grunneiere jubler, med en vekst i laksefisket på 62 prosent. Fram til 15. juli var det tatt 6,9 tonn laks i denne elva, ifølge Laksebørsen. På samme tid i fjor ble det tatt 2,6 tonn laks.

– Fram til 15. juli er det tatt totalt 1.268 laks i Stjørdalselva. Av disse er 962 avlivet og 306 gjenutsatt, sier leder av elveeierlaget Gunnar Daniel Fordal. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.