Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rema-sjef utfordrer Sundtoft til kamp mot palmeolje

Tekst
Rema-sjef Ole Robert Reitan og klimaminister Tine Sundtoft (H). Foto: Tor Erik Schrøder/

Rema-sjef Ole Robert Reitan og klimaminister Tine Sundtoft (H). Foto: Tor Erik Schrøder/

Klimaminister Tine Sundtoft (H) utfordres av Rema-sjef Ole Robert Reitan til å forby palmeolje ved offentlige innkjøp.

– Det haster. Næringsliv, organisasjoner og politikere må alle dra i samme retning dersom vi skal unngå konsekvensene av en fortsatt stor miljøbelastning, sier den administrerende direktøren i Rema 1000 og påpeker at selskapet i fjor fjernet palmeolje i alle egne matvarer.

Reitan, som fredag møtte klimaministeren til debatt i Arendal, mener staten må kreve at produsenter og leverandører oppgir informasjon om hvilke plantasjer oljen kommer fra. De må også garantere at produksjonen ikke ødelegger regnskog eller bryter menneskerettighetene.

Klimaministeren vil ikke love noe, men sier regjeringen vil gå igjennom sin politikk for klima- og miljøkrav i offentlige innkjøp.

– Samarbeid med næringslivet er avgjørende for å oppnå avskogingsfrie forsyningskjeder. Dette vil vi prioritere høyt i tiden fremover, sier Sundtoft til NTB.

Regnskogfondet støtter Reitans oppfordring til statsråden.

– Vi mener utfordringen fra Rema er høyst relevant, og at norske myndigheter må kreve at matinnkjøp til for eksempel kantiner og sykehus ikke skal bidra til avskoging, sier daglig leder Lars Løvold til NTB. (©NTB)

Les også:

Verdier for over 900 milliarder er borte 

Kaller ny konkurrent sportbransjens Lidl

Pareto vedder på Statoil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Bård Bjerkholt om Kina-sjokket: