Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vinnervaffel

Tekst
Foto: Vaffelstekeriet

Foto: Vaffelstekeriet

Det norske vaffelstekeriet er årets lokalmatgünder.

– Med rene smaker og gode lokale råvarer har vi kledd den tradisjonsrike vaffelen i ny drakt, sier vaffelgründer Jenny Mosveen, daglig leder i familiebedriften Det norske vaffelstekeriet.

Under Vinjerock i midten av juli ble prisen «Årets lokalmatgründer», i regi av Hanen og Norgesgruppen, delt ut for første gang. Vinneren ble Det norske vaffelstekeriet – et mobilt serveringskonsept som tilbyr ekte, norsk hurtigmat med den tradisjonsrike vaffelen som utgangspunkt. Fra stekeriets hovedkvarter i Øyer sør i Gudbrandsdalen lages vaffelrøre i store mengder, mens mormor sørger for rørte bær.

Vafler er blant verdens eldste kaker, og er den kaketypen det spises mest av i Norge. Den skal ha røtter helt tilbake til de gamle grekerne, og for 700 år siden kom de første vaffeljernene i Tyskland og Nederland.

I Norge skal de hjerteformede, rutemønstrede vaflene ha blitt laget siden 1800-tallet.

Den klassiske vaffelen med rørosrømme og hjemmerørte bær er blant vaffelstekeriets bestselgere, men de har også en rekke både sunnere og mer eksperimentelle alternativer. Blant annet havrevaffel med ramsløkpølse, syltet rødløk og sprø løk, eller en variant med hvitmuggost, stekt spekeskinke og rørte solbær. Potetvaffel og byggvaffel er også under oppseiling. – Mye hurtigmat i dag er usunn. Vi vil bevise at rask mat kan være sunn mat, sier Mosveen med det bankende vaffelhjertet.

En viktig del av konseptet er at de reiser rundt med sitt mobile vaffelstekeri. – Vi klarer å steke over 200 vaffelplater i timen, så det går unna, sier Jenny Mosveen. vaffelstekeriet.no

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.