Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

16-åring med egen restaurant

Tekst
En yngre Flynn McGarry danderer mat på fat. Foto: Will McGarry​

En yngre Flynn McGarry danderer mat på fat. Foto: Will McGarry​

Det kulinariske vidunderbarnet Flynn McGarry (16) som gjestet norske Maaemo i sommer tar nå imot reservasjoner på sin tre-dager-i-uken- restaurant i New York.

Flynn McGarry var 11 år da han begynte å invitere gjester til gourmetmiddagsklubben Eureka i barndomshjemmet i California. Etterhvert som han ble mer kjent, har han også holdt dukk-opp-arrangementer på etablerte restauranter. Nå tar kokketalentet, som fikk plass på førstesiden av New York Times Magazines matnummer i en alder av 15, et stort skritt mot sin egen restaurant.

Fra og med lørdag 12. september serverer McGarry 14-retters smakemenyer tre dager i uken ved en bardisk i New Yorks West Village med plass til 12 personer.  Interessen for å få en plass ved bardisken er så stor at serveren kræsjet da McGarry åpnet for reservasjoner mandag kveld denne uken.

- Everyone needs to chiiiiiiiiiiilllllllllll out... - alle må roe seg heeeeeeelt ned, skrev kokkestjerneskuddet på sin egen Twitterkonto.

På TV. Flynn McGarry lager frosne Halloween-godsaker hos talkshow-verten Jimmy Fallon. Foto: Lloyd Bishop/NBC/NBCU Photobank

På TV. Flynn McGarry lager frosne Halloween-godsaker hos talkshow-verten Jimmy Fallon. Foto: Lloyd Bishop/NBC/NBCU Photobank

Peanøtt-Ritz.

Hans signaturrett, peanøtt-Ritz-kjeks, foie gras og sur kirsebærkompott, vil naturligvis stå på menyen.

-  Peanøttsmør og Ritz-kjeks er alles favoritt, ikke bare min, sier McGarry til det amerikanske magasinet Food and Wine.

- De er morsomme, men også en plage. Jeg lager rillene i hver kjeks med en tannpirker, sier han til Food and Wine.

Food and Wine skriver også at han vil servere kråkebolle i havlake med gulrotkrem og kaffesyltede gulrøtter, samt andre retter inspirert av hans opphold på danske Geranium og norske Maaemo denne sommeren.

 

Jobbet i Norge.

D2 møtte McGarry da han i sommer jobbet på Maaemo.

– Det var Maaemo jeg var mest spent på. Bare fordi dette liksom er den type mat jeg er superinteressert i, sa han til D2 den gangen.

– Maten er veldig elegant og raffinert, samtidig har den veldig mye smak.

– Mange av grønnsakene og urtene og sånne greier er mer eller mindre de samme. Kvaliteten er den store forskjellen. Den er mye bedre her.

 

Les Magasinets anmeldelse av Maaemo her

 

Nesten voksen. Flynn McGarry ble hektet på matlaging som tiåring. Siden har alt handlet om mat. Han synes ti år med barndom var nok. Foto: Tommy Andresen

Nesten voksen. Flynn McGarry ble hektet på matlaging som tiåring. Siden har alt handlet om mat. Han synes ti år med barndom var nok. Foto: Tommy Andresen

Barnestjerne.

McGarry begynte å lage mat som liten fordi han syntes det moren lagde i barndomshjemmet i California var for kjedelig. Gutterommet ble raskt forvandlet til et profesjonelt kjøkken, og snart strømmet gjestene på til avanserte temamiddager servert av en 11-år gammel gutt.

Foreldrene la ut videoer av kokkekunsten hans på YouTube, og McGarry ble invitert til å lage mat både i restaurantene til stjernekokken Grant Achatz i Chicago og hos den amerikanske presidenten i Det Hvite Hus.

 

Åtte måneder.

Men inntil nå har muligheten for å spise McGarrys egenkomponerte måltider vært uforutsigbare i tid og sted. Denne gangen ryktes det at McGarry vil holde konseptet i New York City åpent i rundt åtte måneder, skriver matnettstedet Eater.com.

En billett til et måltid ved bardisken i Eureka New York City vil koste 1300 kroner inkludert moms og tips, og kan suppleres med en vinpakke til 660 kroner.

 

Les mer om mat og vin på smak.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.