Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

To amerikanere på Solli plass

Tekst
Pinerolo Americano på Solli Plass Foto: Kjersti Binh Hegna

Pinerolo Americano på Solli Plass Foto: Kjersti Binh Hegna

Restaurantnyheter: To amerikanske restauranter åpner i samme bygg. Både Pinerolo Americano og Amerigo inntar nå Solli plass.

-Vi visste ikke om Amerigo da vi bestemte oss for å åpne vår restaurant. Men vi synes bare det er positivt at den amerikanske matkulturen får feste i Oslo. Selv om konseptene våre er ganske forskjellige. Vi konsentrerer oss om østkysten av USA, mens de heller mer mot søramerikansk mat, sier Josten Haraldstad, daglig leder ved Pinerolo Americano.

Les dette:Stor test av ingefærøl.

Siden de åpnet dørene for tre uker siden har de hatt fulle hus onsdag til lørdag. Mandager er stedet blitt en kjærkommen møteplass for kollegaer i restaurantbransjen, som ofte stenger dørene den første dagen i uken.

-Det er veldig stas når de samme menneskene kommer innom tre mandager på rad. Da føler vi at vi har gjort noe riktig, sier Haraldstad.

Les mer:Vil den ekte Terje Ness være så snill å komme tilbake?

På  menyen står rene smaker, grillet kjøtt og fisk, gode supper, tradisjonelle amerikanske retter som crabcakes, cæsarsalat og grillede maiskolber med chili. Det skal være mulig å kjøpe flere forretter og dele seg imellom, eller kjøpe en hovedrett og et glass vin for under tohundrelappen. Haraldstad forteller at de ønsker å være gode på amerikansk vin og cocktails.

14

-Vi føler Solli plass har hengt litt etter steder som Youngstorget og Grunerløkka når det kommer til spennende spisesteder. Men nå er det masse muligheter her, alt fra Michelinstjernerestauranten Fauna til enkelhetens pizza på hjørnet. Det er vi glade for, sier Haraldstad.

Tilfeldighetene skal altså ha det til at det om noen måneder åpner enda en amerikansk restaurant i Henrik Ibsens gate 60. Richard Schage bodde flere år i California og forelsket seg i den søramerikansk-inspirerte maten der. Sammen med kameraten Gustav Eijerstam

 har han reist mye på kryss og tvers av det sørlige USA og det søramerikanske kontinentet. Nå åpner de Amerigo, et sted med fokus på kullstekt grillmat fra Sør- og Mellomamerika.

-Jeg er jo en kjøttmann, og er veldig fornøyd hvis jeg får et godt stykke kjøtt med enkelt, smakfullt tilbehør og et godt glass vin. Vi serverer godt kjøtt med sterke og syrlige smaker til, akkompagnert av god drikke, øl, vin og drinker. Det vil være mulig å kjøpe flere småretter og dele mellom seg.

Med på laget har de nåværende kjøkkensjef på The Nighthawk Diner, Pete Wheland.

-Vi er glade for at bølgen av nye restauranter fra Grunerløkka og Torshov nå har nådd vestkanten. Det skjer mye spennende på Solli Plass og Frogner om dagen. Det er der vi kommer inn i bildet, sier Schage.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.