Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hemsedal til nye høyder

Tekst
NYÅPNING. Geir Skeie vil gi Skarsnuten-gjestene gratinert sjøkreps etter skituren.

NYÅPNING. Geir Skeie vil gi Skarsnuten-gjestene gratinert sjøkreps etter skituren.

Når mesterkokk Geir Skeie starter restaurant på Skarsnuten Hotel, lover han å heve nivået på maten for norske skisportssteder. Han vil servere skigjestene gratinert sjøkreps og lokale råvarer.

For mesterkokk Geir Skeie var det lett å si ja til å ta over ansvaret for mat og drikke på Skarsnuten hotell.
- Kona mi Katrine og jeg har jobbet sammen to sesonger på Skarsnuten tidligere, og vi er veldig glade i å stå på ski.

Mesterkokk Geir Skeie og kona driver fra før Brygga 11 i Sandefjord og på Stord, og importerer sin egen vin. De er glade i å ha mange jern i ilden og reiser mye. Minst en gang i året drar de også til Alpene for å stå på ski.

- Det slår meg alltid hvordan jeg midt i en skibakke i Alpene kan komme inn på et sted og få servert fantastisk god mat i enkle omgivelser, lokale retter tilberedt med stolthet. I Norge er mattilbudet som regel fryktelig dårlig. Det går i burgere og ferdigmat, og er man heldig får man kanskje en gulasj som går an å spise, men det er ikke akkurat lokal mat, sier han.

Selv er han glad i sjømat. Skeie drømmer om gratinert sjøkreps og dampende lammegryter, alt etter hvor lang skituren har vært og hvor kaldt det er.

- Vi åpner når snøen kommer, jeg tipper det vil være rundt midten av november. Det blir fint å få en anledning til å dra litt oftere til Hemsedal, sier han.

Skeie og kona jobbet først på kjøkkenet til Skarsnuten hotell i 2005. De er veldig glade i hotellet og området, og har som ambisjon å sette en ny standard for hva slags mat som serveres på norske skisportsteder. Det er hotellsjef Robert Norman glad for.

-Hemsedal og Skarsnuten hotel har de siste årene jobbet med et serviceløfte og med et mål om å tilby den beste maten i Hallingdal. Med mesterkokken og hans team løfter vi Skarsnuten til nye høyder, sier Norman.

Men Skeie har ingen planer om å forandre kulturen på Skarsnuten.

-Hotellet er allerede veldig gode på skape god stemning. Jeg liker at det er et sted hvor folk kommer for å ta seg en fest etter en dag i bakken. Vi vil bare supplere hotellets tilbud med å servere skikkelig god mat. Og folk skal ikke måtte føle at de må kle seg opp i dress for å spise hos oss, sier han.

Fjellhotell. Skarsnuten hotell ligger i Hemsedal, 1000 meter over havet.

Fjellhotell. Skarsnuten hotell ligger i Hemsedal, 1000 meter over havet.

Sjømat til lunsj

På lunsjmenyen skal det stå mye god sjømat, alt fra fiskeburgere til moules frites, men også lokale råvarer som lammegryte og spekemat fra Hemsedal. På kveldstid satser Skeie på en treretters meny som forandres hver dag, i tillegg til a la carte. Lokale drikkevarer skal være del av tilbudet, selv om akkurat den biten fortsatt er under arbeid.

- Jeg har ikke helt oversikt over hva slags øl som finnes fra Hemsedal, men det er spennende å jobbe med å sette sammen en meny.

Også NHO Reiseliv er begeistret over nyheten om Geir Skeie på Skarsnuten.

- Denne nyheten viser hvordan mat som reiselivsattraksjon ikke lenger er et Aker Brygge-fenomen, men også tas helt til topps i fjellheimen. Hemsedal er kjent som et av Norges råeste skiområder. Det er gledelig at images nå breddes ut på matfronten også. Aktivitet, natur, mat, kultur og design forenes til et flott reiselivsprodukt, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold til DN.

Les også i Dagens Næringsliv i dag:

- Norsk Tipping kalles dobbeltmoralske

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.