Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Et godt stykke unna klassisk norsk veimat

Tekst

Tidligere motebutikkeier Benedikte Ferner forelsket seg i den gamle lokhallen i Røykenvika på Hadeland. Her serverer hun kortreist, tradisjonell mat.

– Jeg forelsker meg av og til i bygninger, sier Benedikte Ferner (51) på telefon fra Lokstallen Røykenvik på Hadeland, like utenfor Oslo.

Frem til 2013 drev hun klesbutikken Benedikte Ferner A/S i Skovveien på Frogner, men allerede i 2011 kjøpte hun og samboer Aage Hvinden den gamle lokomotivstallen i Røykenvik. Bygget var en del av Røykenvikbanen som ble driftet frem til første halvdel av 1900-tallet. I 2012 ble teglstensbygningen rehabilitert og nå er det blitt restaurant i første etasje og interiørbutikk i andre.

– Før vi overtok var det et keramisk verksted her. Vi har åpnet opp lokalet, fått inn glassflater for bedre lysforhold og romfølelse, forteller Ferner.

Briten Philip Womersley (til venstre på bildet øverst) er kjøkkensjef og daglig leder for restauranten. Målet er et tett samarbeid med lokale aktører for å kunne servere kortreist, sesongbasert mat med fire menyer i året.

– Det skal være tradisjonelt og realt, men også litt overraskende, sier Ferner.

– Et godt stykke unna klassisk, norsk veimat som hamburger og biffsnadder. Signaturretten vår er svinenakke.

Siden åpningen ifjor har de gått stille i dørene, men stedet har likevel opparbeidet seg et solid antall besøkende og støtte fra lokalbefolkningen.

– Vi har vært heldige, men jeg tenker at vi har en bra kombinasjon; et unikt, historisk bygg og en variert butikk og restaurant.

Selv er hun ansvarlig for interiør- og gavebutikken.

– Produktene har en etnisk stil, blandet med engelsk porselen. Ting blir til underveis, og jeg jobber med å teste publikum litt nå foreløpig.

I sommer har gjester fra nærområdene såvel som langveisfarende inntatt uteserveringen, og Ferner innrømmer at de ble tatt litt på sengen av alle gjestene.

– Å drive restaurant er en helt ny bransje for meg og det er masse å lære. Jeg visste ikke engang hvordan man skulle bære tre tallerkener. facebook.com/lokstallen

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.