Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rødbeter for bedre utholdenhet

Tekst

Mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim mener røbeten kan hjelpe deg å prestere bedre på lange løp. Se episode to av #Winningfood her.

Den profesjonelle mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovim er også en matglad klinisk ernæringsfysiolog. I web-tv-serien #Winningfood på Smak lager hun prestasjonsfremmende mat sammen med norske idrettsutøvere. I denne episoden er komiker og mosjonist Nils-Ingar Aadne hennes gjest. På menyen står salat med rødbeter og søtpotet.
Bovim kaller rødbeten «utholdenhetsgrønnsaken».
- Rødbeten inneholder nitrat. Det gjør at den utvider blodårene, sørger for bedre gjennomstrømming av blod og gir oksygen til musklene. Det gjør at man kan prestere bedre på lange løp, forklarer Bovim i episoden som sendes i sin helhet på Matkanalen.

Cøliaki

Siden Aadne har cøliaki, må han styre unna all mat som inneholder gluten, ellers går det dårlig:
- Da er det rett ut. Da er det sofaen, sier han.
Han sier han må unngå hvete, bygg og rug. Søtpoteten er derimot en god og smaksrik karbohydratkilde også for cøliakere.
Aadne har vunnet Komiprisen i 2011 og deltatt i tv-programmet 71°Nord.

Se video og oppskrift nederst i saken.

-
+

Ingredienser

  • 2 stkrødbeter
  • 1 stksøtpotet
  • 50 gfetaost
  • 0.5 dlpinjekjerner
  • 100 gruccola
  • 0.5 stkrødløk
  • 1 ssolivenolje
  • salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader. Kutt grønnsakene i biter og legg dem i en ildfast form. Salte og pepre etter eget behag. Stek til grønnsakene er møre. Legg grønnsakene i en seng av ruccola. Rist pinjekjernene i en panne og strø over sammen med oppsmultret fetaost og kuttet rødløk. Hell litt olje på tilslutt og server.

 

Sulten på mer treningsmat? Finn flere oppskrifter her

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.