Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lunsj i høyden

Tekst
Ekebergrestaurantens fiskesuppe. Foto: Camilla Jensen.

Ekebergrestaurantens fiskesuppe. Foto: Camilla Jensen.

Ekebergrestauranten er litt utenfor allfarvei, men utsikten er verdt en behagelig lunsj.

Taxien snirklet seg opp Kongevein, mot ørneredet

Fakta: Ekebergrestauranten

Kongsveien 15, 0193 Oslo
Telefon: 23 24 23 00

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 23

God mat, super utsikt

Ekebergrestauranten. Barenhager tumlet ut av skogen, mellom milliardærens kvinnestatuer, mens politibåten patruljerte i trygg avstand nede på fjorden.

Vinterværet var på sitt vakreste, Nesoddbåten pendlet gjennom et tynt slør av is og for en times tid, midt i arbeidsdagen, sto tiden stille.

- Man kan bli salig av å sitte her og nyte utsikten. Det føles jo ikke riktig å gå tilbake på kontoret, sa Salt.

Pene Nordstrandpiker tok arvingene diskret ut i barområdet for å amme. Et bord med hollandske turister harket frem sine bestillinger. De som så ut til å være på forretningslunsj så ut til å tilhøre de friere yrkene denne dagen.

- Det er perfekt hvis man vil ha lunsj i høyden. Og uaktuelt hvis det er «i høyden lunsj»

Ekebergrestaurantens stilfulle spisesal. Foto: Camilla Jensen.

Ekebergrestaurantens stilfulle spisesal. Foto: Camilla Jensen.

Fin skue

Ekebergrestauranten er jo en skikkelig restaurant, og holder seg langt unna smørbrød og buffet. I stedet er det fristende retter, noen klassiske, som tartar og håndpillede reker, noen eksotiske, som moules frites med sitrongress, kokos og chili, og en herlig kontinental treretter.

Vin til? No problem.

- Vi kan powernappe i drosjen ned til kontorsiloen.

Det er også sildetallerken til de som ønsker slikt, speketallerken og en solid salat med andeconfit. Lyst på en burger? Det fikser de også – til 180 kroner.

Det er stort sett prisnivået her opp i høyden. Legger man til drosje til og fra blir det et innhogg i mellomledelsens representasjonsbudsjett som kanskje er tungt i noen bransjer for tiden.

Men hey, man tenker jo mye bedre når man kan skue litt utover. Og så går dagen litt fortere.

Reddende foccacia

Treretteren startet med en fiskesuppe, som dessverre var tynn både i smak og konsistens. Et ærlig forsøk, kanskje, men med ihjelkokte fiskebiter, mikroskopiske blåskjell og noen hjerteskjell. Særlig helhjertet var det ikke. Men god foccacia med smør reddet stemningen, og tilførte det salte og fyldige retten trengte.

Man må ikke lukte alkohol etter lunsj, og en eplemost med solbær fra Balestrand var et godt alternativ.

Salt klinte til med confitert kyllingbryst med mandelpotetpuré og rødvinssaus, mens Pepper valgte dagens pasta.

Kyllingbrystet var greit, det, med kompetent potetpure og grønne bønner. Peppers pasta var innholdsrik, penne med en lett kremet tomatsaus som var kokt sammen med finsnittede grønnsaker, som paprika, løk, kapers og chili. Og baconbiter.

- Det trenger jo ikke å være så komplisert, sa Pepper.

Men Ekebergrestaurantens retter lider under at de er flinke og planlagte, men de mangler det lille ekstra.

- Det er god mat bevares, men man venter seg liksom litt mer hele tiden, sa Salt.

Bentley Vs. Mazda

Hvis Ekebergrestauranten var en bil, ville den vært en Bentley cabriolet, stor, stilig og med utsikt til solskinn, hav og vind i håret. Maten, derimot, ville vært en Mazda eller Opel, trygg , undermotorisert, med godt utstyr. Fornuftig, men uten duften av undertrykt kjønnsdrift i svingene.

- Jeg skjønner det ikke helt, det er så lite som skal til før disse rettene hadde fått oss til å si «wow!»

Likevel fikk den enslige servitøren i det store lokalet oss til å være ufornuftige. Dessertene var akkurat passe små. En kake med kokos, pasjonsfrukt. Litchi og langreiste blåbær var en deilig avslutning. Peppers blåbærcrumble frisk, myk og fyldig, med iskrem til.  Supre avslutninger, med nespresso-kaffe og mer panoramautsikt.

Ekebergrestauranten er et stilig sted. Måltidet klokket inn på en time, men det var før dessertene. Likevel føltes det effektivt og sømløst, så Salt og Pepper må selv ta noe av ansvaret. Det er lett å bli sittende med blikket mot havet.

Med transport og koordinering går fort en liten time til, så lunsj på Ekeberg er for de med god tid og løst pakkede dager. Til gjengjeld er det et storslagent sted for å imponere klienter utenbys fra. Eller revisor, hvis det er vanskelig å få tallene til å stemme.

At det er litt utenfor byens puls kan jo også ha sine fordeler.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.