Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gutta på Haugen satser på fisk

Tekst
Foto
Satser. Trond Svellet driver Gutta på Haugen og Lille Herbern. Nå åpner han fiskebutikk i Ullevålsveien, og softisbod like ved parken.

Satser. Trond Svellet driver Gutta på Haugen og Lille Herbern. Nå åpner han fiskebutikk i Ullevålsveien, og softisbod like ved parken.

I mai selger de økologisk softis fra egen bod. Og i august åpner Gutta på Haugen fiskebutikk i Ullevålsveien.

Daglig leder Trond Svellet titter ut av oppussingskaoset i Ullevålsveien 14. Han er uforskammet blid til å ha stått opp klokken fire i morges.

– Det er dette jeg liker aller best, å starte opp nye konsepter. St. Hanshaugen er i ferd med å bli det nye Løkka, sier han.

EKSKLUSIV FISK

Like over gaten dufter det deilig asiatisk fra nyåpnede Tunco. I nabogården sitter det et kreativt radio- og magasinkollektiv. Og i august skal det bli fiskedisk i det foreløpig tomme lokalet. For 15 år siden drev Svellet fiskeutsalget Sult Fisk her, men det ble fort lagt ned. Så overtok en fiskehandler, og da den ble stengt bestemte Svellet seg for å satse på ny.

Her er verdensmester Ørjan Johannessens beste oppskrifter på fisk og skalldyr.

– Sult Fisk var litt på siden av restaurantvirksomheten vi drev med den gangen. Og det var kanskje mest mitt hjertebarn. Nå passer det bedre inn i porteføljen min med en fiskebutikk.

– Hva blir annerledes enn butikken som nettopp la ned?

– Vi skal ikke være en vanlig fiskedisk med glassmonter. Vi satser på eksklusive råvarer, økologisk, villfanget fisk og ferske skalldyr, god kraft og ekspertise bak disken. Kunden skal få kjøpe akkurat den porsjonen han eller hun vil ha, og få med gode tips på kjøpet. Tilbudet vil variere ut fra hva som er dagens fangst. Vi skal ha lange åpningstider så folk rekker å stikke innom etter jobb, forteller Svellet.

– Og vi vurderer å åpne et vindu så vi kan ha takeaway-utsalg her om kvelden. Kanskje blir det østersbar? Hvis det er ett sted som kan ha takeaway på østers, må det være her på St. Hanshaugen.

TROR PÅ NISJEBUTIKKENE

I 2012 slet Gutta på Haugen med røde tall. Ifjor hadde butikken omsetningsrekord. Svellet, som har drevet butikk i over 20 år, mener nisjebutikkene blir stadig viktigere.

– Mange av de større butikkene legger ned delikatesseavdelingene sine. Det er helt klart et marked for spesialforretninger som gir kunden det lille ekstra.

I kjelleren blir det kjøkken som også blir varmmattilberedning for cateringen til Gutta på Haugen. Det betyr større utvalg og bedre tilbud, samt muligheten til å lage mat som kan serveres i fiskebutikken. Men det skjer altså ikke før i august.

ØKOLOGISK SOFTIS

Enn så lenge har Trond Svellet flere nyheter i ermet. Ifjor vakte Gutta på Haugen oppsikt med sine softiser med utradisjonelle toppinger. Softis med baconstrøssel, blåmuggost og olivenolje ble en hit, men det ble mye arbeid for den lille delikatessebutikken.

– I mai åpner vi en softisbod like ved parken. Det blir økologisk is med masse godt strø, samt ulike limonader og sandwicher. Vi har fått med oss Rørosmeieriet og Hennig-Olsen. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.